Unatletico – FC Skitliv 4-4, 7-6 e.straffar

Strålande solsken och taktiken solklar. 0-0 och vinn enkelt på straffar. Trebackslinje i form av Snygg-Johan, Quisling och Gianfranco. En hulkande Derstinho på mitten jagandes småvilt som han så förtjänstfullt brukar göra på godset. Framåt skulle de unga vildhästarna Efterblivan och Lowe leverera älgskog i form av snubbelfinter och bicycletas.

Taktiken fick sig en smärre törn när Unatletico gör 1-0 efter ungefär 22 sekunder. Coach Quisling ser att matchplanen ändå kommer hålla och göra inga förändringar utan nyckeln är att fortsätta hålla låg profil och låta Unatletico göra misstagen.

Ett genidrag av norsken givetvis. Lowe, årets utropstecken, snurrar upp allt och alla efter en pass från Gianfranco och prickskjuter in kvitteringen till 1-1.

Enkelt. Backa hem igen och frustrera motståndarna till vansinne igen. Boom, 2-1 Unatletico. Fuck.

Helt enligt plan. In i minsta detalj. Unatletico är nöjda igen över en ledning och får lite hybris. Skitlivet backar inte en tum på sin patenterade taktik utan skeppar långt hela halvleken. Till slut ger det resultat. Lowe är framme och snurrar upp folk som vanligt och mot bättre vetande ser han ett fyrtorn stå och svaja friskt i den ljumma sommarbrisen och smeker in bollen till den stackars 90-talist Efterblivan som på något mirakulöst sätt petar in 2-2.

Underbart! FC Skitliv inriktar sig än mer på långbollar och att hålla tätt halvleken igenom och lyckas med bravur. 2-2 och ett slutkört Skitliv kravlar sig ut till sidlinjen i midsommarvärmen som gassade på något fruktansvärt.

Quislingen väser fram genom hjärtklappningar och sinneförvirring att det ser för jävla bra ut. Unatletico har all press på sig, dom förväntas vinna medans vi är FC Skitliv. Nuff’said. Ut på plan och fotbollsmörda er fram till framgång! Norsken placerar Lusse på mitten inför andra halvlek för att få fart på presspelet och som karljäveln springer. Det är nog sällan FC Skitliv har haft någon som springer så tröstlöst upp och ner. FC Skitlivs egna N’golo Kanté helt klart.

Unatletico pressar dock tillbaka skitlivet som inte lyckas få iväg några farliga skott mot motståndarmålet utan det är Unatletico som får ännu ett riktigt billigt mål och det står 3-2 med 10 kvar. Derstinho placeras på mittbacksposition medans den vindsnabbe norska tanken flyttas upp på topp för att organisera ett massivt tryck på motståndarmålvakten.

Föga fruktlöst.

Det är inte förrän Unatletico gör misstaget som vi väntat på och tappar bollen på mittplan med framstormande ytterbackar och Lowe ser norskfan helt ren. I sann skitlivsanda plockar han med sig bollen med världshistoriens sämsta mottagning och en utrusande keeper sparkar bollen på Quislingen som inte hinner undan och bollar tillbaka bollfan direkt på målvakten som i sin tur studsar bollen ut och träffar backen som kommer springandes bakom och som får bollen på sig och rullar retfullt in i mål till 3-3 samtidigt som Quislingen försöker utföra en passionerad missionären med målvakten. Tyvärr ingen kemi alls.

Finns det något som definerar FC Skitliv så är det här målet.

Enkelt. Skitlivet fortsätter mata på samtidigt som Unatletico väldigt gärna vill vinna sin första titel någonsin och lämnar oceaner av yta där bak för Quislingen att operera fritt. Ett två mot ett läge så ser norsken Efterblivan med sitt långa här svajandes i vinden komma frustandes som en ko på vårsläpp,

Efterblivan på bortre stolpen.

En snabb fundering om det är bättre att skjuta bort bollen så väljer ändå Quislingen att spela in bollen men en Unatletico-försvarare vill inte att Efterblivan ska vinna FC Skitlivs interna skytteliga utan väljer väldigt solidariskt att skeppa in bollen i egen bur istället.

4-3! 5 minuter kvar! Ska ett slutkört skitliv orka hålla emot?

Givetvis inte! Någon spänning ska det väl ändå vara tycker vi och släpper in ett fjärde taffligt mål. Domaren blåser av matchen efter att Skitlivet heroiskt försvarat sig sista minuten mot en massiv anstormning.

FC Skitliv yrkar på straffar direkt men nej, varför skulle vi inte spela förlängning tycker Unatletico? Kanske för att vi inte kommer komma fram till straffpunkten om vi måste spela 5 minuter till?

Men förlängning blir det. Helt poänglöst. Händer i stort sett ingenting och matchen går till straffar.

Unatletico vinner slantsinglingen och väljer att skjuta först mot Monstret.

Boom. 5-4. Otagbart

Quislingen travar fram och väntar som sig bör ut målvakten 5-5.

Unatletico bombar in 6-5 medans Lusses kanon räddas magnifikt av deras keeper.

Efterföljande straff sätter dom i stolpen och vi är back on track när Gianfranco smeker in 6-6.

Unatletico tar sin 4 straff och Monstret ligger som ett streck på sin vänstra sida och räddar fint. Nu har vi världens chans att vinna det här!

Livebilder på Quislingen när vi har chans att vinna

Ungtuppen Lowe steppar upp och bränner den utanför.

Unatletico sätter säkert 7-6.

Allt hopp till Snygg-Johan som måste sätta för att hålla liv i det här nu. Stenhårt i målvaktens vänstra hörn. Allt frid och fröjd om det inte vore så att deras målvakt redan låg där och myste.

Unatletico vinner sin första titel och firar med confetti! Stort grattis grabbar! Trevligare lag är svårt att hitta så välförtjänt!

Tack också till Korpen för allt tröstlöst arbete ni gör i skymundan för att vi ska få leka fotbollsproffs några timmar i veckan!

FC Skitliv gör en sjukt bra match. Riktigt stolta över alla som sliter som djur även om vi aldrig fick någon fördel i genlotteriet men ändå vägrar ge upp mot ett bättre fotbollslag.

Motivation slår klass.

Nu gjorde det ju i och för sig inte det just idag. Men det kunde ha varit så. Om vi vunnit.

Och ja just det. Gianfranco fick årets första varning och vann den interna busligan. Han vann även assistligan på två lyckade passningar.

Och för andra gången FC Skitlivs historia så går skytteligatiteln till ingen mindre än….. *drumroll*

Självmål på 3 kassar. Tätt följt av Quislingen och Efterblivan.

I den totala poängligan så blir det en delad förstaplats för Självmål på 3+0 och Gianfranco som gör 1+2 under säsongen.


Nu väntar nästa års lagbygge för styrelsen. Vi kan komma att leta efter diverse nyförvärv så finns det någon som känner sig manad att prova lyckan så är det bara att höra av sig.

Och det viktiga är inte ditt fotbollskunnande utan en sjujävla story.

Au revoir!

Vi ses nästa säsong. Säkerligen i sämre form.

Målskyttar
Lowe
Efterblivan
Självmål x 2

Assist
Gianfranco

Gult kort
Gianfranco

Straffar
5-4 Unatletico
5-5 Quisling
6-5 Unatletico
6-5 Lusse, miss
6-5 Unatletico, miss
6-6 Gianfranco
6-6 Unatletico, miss
6-6 Lowe, miss
7-6 Unatletico
7-6 Snygg-Johan, miss