Unatletico – FC Skitliv 1-0

Söndag. 26 grader varmt. Kvavt. Svettigt. Talanglöst.

Redan innan match var det lite osäkert huruvida vi skulle få ihop ett fullt manskap men förhandsrapporten från våra motståndare visade att det slet med samma problem. De var dessutom bakfulla.

Chippen 2, som har en pizzaugn på sin gård som hans lagkamrater aldrig fått se, kommer in glidande i en campingbuss i god tid före matchstart för att motta sitt ärofyllda pris som förra årets MVP.

En liten tår kunde skönjas på hans rosande hallonkinder. Oklart om det var på grund av priset eller vetskapen att han var tvungen att springa livet ur sig i denna ohanterlig hetta.

Planering är A och O när man bedriver en respektabel fotbollsklubb som FC Skitliv och med en hel grupp av öltörstande analfabeter med förstånd som en femåring så erbjuder detta en hel del utmaningar. Till exempel om hur många som egentligen dyker upp till match. Sonny och Dersten dyker oanmälda upp som gubbarna i lådan och tar vårt patetiska lagbygge till hela 9 man istället för 7.

Matchen börjar som sig bör med att vi skeppar långt i hopp om att motståndarna ska göra självmål. Unatletico, trots sin pågående bakfylla tillåts ha i stort sett allt bollinnehav vilket givetvis passar FC Skitliv eftersom vi inte besitter förmågan att passa en boll till rätt adress.

Halvleken fortlöper utan några direkta målchanser åt vardera håll och vi går till halvtidsvila med 0-0.

Halvtidspausen ägnas mest åt suck och stånk.

Av någon anledning så verkar FC Skitliv tro att det har en liten chans att ta en viktig skalp i denna match och går lite mer offensivt. Jernbinho på högerbacken steppar upp för en inspark på högerflyen och levererar in en magisk boll som är ett garanterat mål om man inte har Efterblivan i andra ändan. Ett till synes enkelt nickmål för 1-0 men Efterblivan har helt andra tankar och försöker göra en bicycleta, ståendes, med knäskålen. Och den gick inte in i mål.

All offensiv gör att det finns oceaner av yta på i stort sett hela Skitlivets planhalva och en genomskärare genom i stort sett hela plan slutar i en enkel chip över det norska hängbukssvinet i kassen.

1-0.

Tungjobbat. Vi fortsätter dock med tröstlösa långbollar utan resultat och öppna spjäll där bak och vi tackar Unatleticos oförmåga att stänga matchen.

När domaren basunerar ut att det är en minut kvar och Skitlivet tilldelats en hörna transporterar sig norsken upp från sin målvaktsposition till offensivt straffområde.

Hörnan går och efter en tilltrasslad situation får Unatletico iväg bollen lite halvt mot godsägarn Derstinho som står strax utanför straffområdet och idisslar när Quislingen skriker att han ska ur spår och lyckas snubbeldribbla sig förbi första försvararen och masar iväg världshistoriens tröttaste vänsterfot mot krysset och det ser ut som att blir en kvittering men målvaktsjäveln i Unatletico har andra planer och flyger som ett skållat ollon genom luften och petar ut den till hörna.

Högst osolidariskt.

Matchen slutar med 1-0 förlust.

Nästa match är på torsdag 18.30 mot ett helt nytt lag. Green zone. Spännande.