Green zone – FC Skitliv 2-2

Tillbaka på klassisk mark där medioker fotboll får avnjutas tillsammans med Reningsverkets senaste kollektion av doftljus i en enda mysig symbios.

Styrelsen befinner sig i god tid på arenan för att insupa atmosfären på Korpvallen samt scouta motståndet för kvällen. Det bara väller in motståndare som ser unga och oförstörda ut och Jernbinho och Quisling tar ett snabbt taktiskt beslut att parkera bussen. Mittfält är överskattat och vi bestämmer oss för att endast parkera Gianfranco på mitten i en 3-1-2 uppställning. Snygg-Johan, Quisling och Jernbinho får agera köttmur längst bak framför Monstret. På topp infinner sig Carlsson och Efterblivan.

Green zone verkar känna segervittring efter att dom sett vilken patetiskt ansamling människor dom ska möta och börjar hypa upp sig sinsemellan och hade den här matchen spelats på Dalavallen så hade det blivit en rövränning som känts långt efter slutsignalen.

Men nu spelades den på Korpvallen, en arena som vi förfinat vår taktiska plan in i minsta detalj på under de senaste 9 åren.

Det är Green zone som i stort sett har all boll i första halvlek men ett Monstret som storspelar i kassen och lämnar motståndarna oerhört frustrerade. Skitlivet, som bekant ignorerar helt uppspelsfasen med att inte ha något mittfält utan kör den patenterade tjånga så inåthelvete långt upp mot mål och ta det därifrån.

Det går så långt att så fort en Skitlivare fick en boll så skrek motståndarna “LÅNGBOLL! LÅNGBOLL!”

Winning.

0-0 i halvlek.

Skitlivet börjar få lite vittring på en potentiell trepoängare under halvtidssnacket och då går det som det brukar. 1-0 kommer relativt snabbt på ett lågt skott i Monstrets högra hörn. Orättvist, men sån är fotbollen.

Tjångade vi långt innan så var det ingenting mot nu när vi tog det till expert-mode. Jernbinho upp i straffområdet med sin patenterade fingra målvakten i diverse kroppsöppningar medans Monstret skeppar en långboll resulterar i ett reduceringsmål, trodde vi. Domaren dömer istället frispark för Jernbinhos okristliga beteende.

Orättvist, men sån är fotbollen.

Långbollarna funkar sådär idag, oftast, pga avsaknaden helt av ett mittfält så nickade deras backar upp bollen i banan och således inleddes en kavalkad av målchanser för Green zone som attackerade med 4-5 pers i varje anfall och Skitlivet fick febrilt försvara sig med de stackare som inte orkat upp längre upp i planen.

I ett av dessa otaliga kontringar så kommer Green zone 2 mot Quislingen och Monstret som sista utposter och 2-0 var ett faktum.

Orättvist, men sån är fotbollen.

Skam den som ger sig och vi fortsätter sätta press på motståndarna genom att skeppa in bollarna och till slut ger det resultat när Green zone glidtackar i straffområdet och FC Skitliv tilldöms en straff. Quislingen vaggar upp från sin mittbacksplats och förkunnar att ni andra idioter kan flytta på er. Norsken stirrar ut målvakten och lägger bollen i motsatt håll dit keepern slänger sig. 2-1.

Green zone fortsätter mata skott på Monstret som är överallt och lite till och håller kvar Skitlivet i matchen.

Carlsson springer på en vind långboll när det är 2 minuter kvar av matchen och Green zone skriker att bollen är ute över kortlinjen vilket Carlsson skiter högaktningsfullt i utan promenerar in längs kortlinjen och ser ett ståtligt, svajande skägg komma in glidande mot första stolpen i form av Gianfranco och smeker in bollen och en enkel vänsterfotspet från Gianfranco mellan benen på keepern så har FC Skitliv kvitterat.

Quisling uppmanar alla att nu är det endast försvar som gäller sista minuten. Green zone försöker allt dom kan med att få in en 3-2 men ett sargat försvar håller undan till en klassisk Skitlivspoäng.

Enkelt.

Ikväll är det avspark kl 20.00 mot Green zone igen som kommer att ha spelat en match mot Unatletico precis innan. Klockrent. Ses där!

Målskyttar
Quisling
Gianfranco

Assist
Carlsson