FC Skitliv – Green zone 3-0

Det är ett svinkallt, fuktigt Korpvallen som väntar när styrelsen sladdar in i god tid före match, dels för att försöka få liv i dessa arma pojkkroppar och dels att scouta Green zone under deras match mot Unatletico.

Då det framkommit att det är nya spelregler i år och det är ettan och tvåan i serien som kommer göra upp i en final så var allt mycket enkelt. Vinner Unatletico mot Green zone kan vi kriga oss till ett kryss för att ta oss till final. Vinner Green zone så är vi piskade att vinna.

Green zone kommer tyvärr taggade till tänderna och låter knappt Unatletico ha bollen och fullkomligt pulvriserar Unatletico med 4-1.

Oroväckande dåligt resultat för oss. Dels att vi måste vinna och dels att vi måste göra ett par mål för målskillnadens skull och är det något vi inte har lyckats med i år så är det väl målproduktionen.

Gianfranco, detta unikum tycker att vi ska prova spela mer igenom mittfältet mer denna match. Quisling och Jernbinho tittar på varann och skrattar gott åt detta idiotiska förslag.

Trebackslinje ska det vara. Det enda rätta.

Snygg-Johan indisponibel i kvällens match så vi känner oss tvungna att leta långt in i frysboxen för att hitta en ersättare och långt in i frysboxen lyckas vi hitta en avdankad gnagare i form av Sonny som vi motvilligt låter ta vänsterbackpositionen i denna oerhört viktiga match. Mestadels av uppvärmningen tillbringas till att förklara för Sonny, som bara gjort ett mål i sin Korpen-karriär, att vi stöter inget för dom kommer bara dribbla förbi oss utan vi står i givakt längst bak och rensar. Oklart om Sonny registrerar någonting vettigt.

Vår matchplan funkar dock som ett smäck. Green zone dribblar och har sig och så fort vi får bollen skeppar vi den så långt upp i banan som det är fysiskt möjligt och Green zone får springa tillbaka och hämta den och sen upp igen. Rinse, repeat.

Det massiva försvaret med Jernbinho, Quisling och Sonny står stabilt framför Monstret i mål och tar inga onödiga löpmeter utan rensar bort allt som kommer i dess väg. Gianfranco, springer förvirrat på vårt alibimittfält medans Carlsson och Efterblivan är som bålgetingar på de ändlösa långbollar utan adress som levereras med skytteltrafik upp i banan.

Motståndarna fortsätter att försöka spela fotboll och får ett par lägen som Monstret ligger som ett streck på och motar allt med bravur. Det är även Monstret som öppnar målskyttet när Skitlivet tilldelas en frispark på egen planhalva.

Karljäveln steppar upp och bombar den i målvaktens högra hörn från 40m. Enkelt. Underbart. Rättvist. Helt enligt matchplan.

Det är väl egentligen det enda FC Skitliv skapar i första halvlek men vad gör det när vi går till pausvila med en 1-0 ledning.

Quislingen manar på i halvlek och säger att det bara är att fortsätta med denna magiska taktik och passa för guds skulle inte mittfältet!

Andra halvlek fortsätter i samma spår som tidigare. Green zone försöker febrilt lukra upp Skitlivsförsvaret och när de väl kommer förbi rederiet i försvaret så står Monstret där i all sin prakt och räddar oss från minst 4 insläppta.

En långboll resulterar i en hörna i starten av andra halvlek och en fin hörna slås in som nickas av okänd individ och ser ut att segla in i bortre burgaveln, men se där, där står en Green zone-försvarare och räddar mycket graciöst med båda händerna.

Domare Ilir suckar djupt och kan inte annat än att blåsa straff. Quislingen som blivit utbytt 12 sekunder innan får återigen äntra planen när Gianfranco tar den första löpningen för dagen och byter in norsken som ska ta straffen.

En snabb titt på vart målvakten tar vägen och bollen på andra sidan. Bombsäkert 2-0.

Green zone låter sig inte nedslås över det utan fortsätter sin anstormning och Skitlivarna får offra liv och lem för att freda sitt mål. Monstret står för några mirakulösa räddningar matchen igenom och tillåter oss att fortsätta vår fotbollsmördar-taktik.

Staben försöker uppmana till att lugna ner spelet en aning. Funkar sådär.

Motståndarna pressar ännu högre och jagar Quislingen frenetiskt som chippar över anstormande anfallare och ser Love helt ren på vänsterkanten som har oceaner av yta att attackera på. En överstegsfint här, en överstegsfint där. En snabb titt in i straffområdet och vad ser man inte där om inte ett stort svajande skägg?

In med bollen, Gianfranco tofflar den vidare till Efterblivan som avlossar det lösaste vänsterskottet i världshistorien – men vad gör det när den i sakta mak rullar in i högra burgaveln?

Absolut ingenting.

Jernbinho säger att nu borde det väl vara klart. Domare Ilir säger att det är 7 minuter kvar.

Vi har fuckat upp förut. Så att säga.

Total defensiv beordras. Alla sliter som djur. Sparkar bort bollen så fort läge ges. Vila 2 sekunder, ny anstormning. Bort med boll. Vila 28 millisekunder. Ny anstormning.

Så fortsätter det i 7 minuter men FC Skitliv håller undan till en riktig krigarvinst och en hållen nolla!

Lite oklart hur Korpen resonerar men rent krasst borde vi med denna 3-0 vinst ha tagit andraplatsen i serien och således även tagit oss till finalen.

Den som lever får se.

Målskyttar
Quisling
Monstret
Efterblivan

Assist
Gianfranco