Unatletico – FC Skitliv 0-5

Säsongen är över! En nagelbitare in i sista sekund. Kvällen började med att staben begav sig tidigt till arenan för att scouta Unatletico som skulle spela sin viktiga hängmatch mot Liljan. Vinst för Unatletico där hade betytt att Skitlivet endast hade behövt en pinne mot Unatletico i matchen efter.

Grabbarna i Unatletico såg taggade ut på sin uppvärmning tills de sköt så vint att deras boll pulvriserades när den bombades in i stängslet, långt bort från mål. Här uppstod ett problem då varken Liljan eller Unatletico hade någon funktionabel boll att starta sin match med. Givetvis var styrelsen i FC Skitliv snabb på att låna ut deras boll så de hade en ursäkt till att inte värma upp själva. Det var ju ändå sjukt varmt ute så det behövdes ingen avancerad uppvärmning.

Unatletico började friskt och tar ledningen till Skitlivets stora förtjusning. Ett mål som kan innebära att guldet hamnar i rätta händer. Tyvärr händer det inte så mycket mer för Unatletico utan Liljan lägger i en högre växel och klämmer dit 3 bollar. Till FC Skitlivs stora förtret.

Inte bra för oss och vår målskillnad. Liljan har FC INTEPK kvar och vår mellanskillnad minskar i rask takt och det ser ut som att Unatletico säckar ihop men de finner nytt mod och håller ut och förlorar bara med 3-1.

Unatletico får vila en 3-4 minuter innan vi jagar på domaren att starta matchen nångång. Pojkspolingarna ska prompt byta planhalva så att norsken i buren ska bli trött efter att ha fått bärga sitt sorgsna lekamen till andra sidan. Fungerar klockrent.

Motståndarna spelar lite naivt mot ett kompakt skitliv och när deras ytterback försöker dribbla Chippen 2 så är han där som en trimmer längs anklarna och snor åt sig bollen och helt ren framför mål gör han inget misstag och sätter 1-0.

Skitlivet manar på varandra att vi lär göra fler mål. Massa mål.

Unatletico försöker trilla boll men det vattentäta försvaret fredar sig heroiskt mot allt de kastar mot dem. Ett par händelselösa minuter senare så blir motståndarna förstenade av avund när Fulton med sina muskulösa och vältrimmade 90-talist armar tråklar sig igenom allihopa och yttersidar bollen stenhårt till 2-0. Starkt.

Försvaret fortsätter att hålla motståndarna i schack men när en liten fadäs uppstår strax utanför straffområdet så äras Unaltetico med en frispark i farligt läge. Karljävlen drämmer på en hästspark som heter duga och Jernbinho som inte är intresserad av att bli av med det lilla han har innanför pannbenet, flyttar taktiskt på sig och den norska pantern i mål fick ligga som ett streck i luften och mirakulöst få ut bollen till hörna.

Halvtid 2-0.

Sittandes på sidan, slitna av den gassande solen spekulerades det hej vilt om hur vi skulle omstrukturera laget inför andra halvlek och aldrig förr har förvirringen varit så stor tills coach Quisling fick storhetsvansinne och la upp en matchplan som hette duga.

Ner med Hasselbaink som vänsterback för att kunna fördela och framförallt hålla bollen inom laget (läs: ha bollen själv) och fylla på i anfallen. Det fungerar ju som ett smäck, Chippen 2 är framme och retfullt enkelt klackar in sitt andra mål för dagen och befäster ledningen i skytteligan. Medans pöbeln jublar skriker Hasselbaink åt dom glada gossarn att hämta bollen för fan, vi lär göra fler mål.

Och fler mål ska det bli. Trots att vi bränner öppna lägen gång på gång så skapar vi mängder av chanser och en genomskärare som deras målvakt tvekar på så kommer Fulton med sina inoljade ljumskar som en löpeld och petar bollen på sidan av målvakten och rakar in 4-0. Enkelt.

5-0 kommer på en hörna signerad Tegera A som vristskjuter in hörnan till en Unatletico-spelade som inget hellre vill än att FC Skitliv ska bärga titeln i år och skickar in bollen i egen kasse. Nobelt.

Vi fortsätter att skapa chanser, missar allt. Det hade kunnat blivit det dubbla, men class is temporary, shit is permanent.

Nåväl, vi håller undan trots att Unatletico trycker oss längre bak i planen i slutet av matchen.

Resultatet betyder en hand på pokalen. Allt kommer avgöras mellan Liljan och FC INTEPK. Quislingen tar över INTEPKs taktiksnack och förklarar läget att vad ni än gör – förlora INTE med 10 mål. Ni får göra vad ni vill – men inte 10 insläppta!

INTEPK tackar för brandtalet med att släppa in två snabba. Skitliv.

Halva FC Skitliv står och maniskt hejar på INTEPK som sätter en boll bara för att direkt efter släppa in ett till. Orales bror som inte fick förnyat förtroende i FC Skitlivs färger hjälper ändå till med att sätta reducering till 3-2 för sitt INTEPK och känning på riktigt nu.

Men nej, Liljan ökar tempot samtidigt som INTEPK inleder någon sorts stormning av Normandie och inte bryr sig om att freda sitt eget mål för fem öre. Liljan stänker in 4-2 och 5-2 i ultrarapid och nervositeten börjar infinna sig i skitlivslägret.

Håll i för fan!

Och som dom håller i. INTEPK till och med är uppe och köttar in en till reducering till 5-3 som blir slutresultatet och FC Skitliv är mästare för första gången någonsin!

Kan det vara början på en dynasti!? Vi har fortfarande åldern för det. Unatletico trodde vi var runt 26 år så det finns fortfarande potential att verkligen bli världsdominanta framöver.

Nu blir det att slicka såren ett tag och så får vi se om det eventuellt blir ett litet cupspel framöver.

Sedan blir det givetvis ett Guldfirande utan dess like. Styrelsen har varit i kontakt med Falu kommun om att få ta del av folkets jubel vid stadshuset men dom sa nej och la på. Ofräscht.

Målskyttar
Chippen 2 x 2
Fulton x 2
Självmål

Assist
Oklart.