Liljan – FC Skitliv 2-1

Ni kanske trodde vi har varit ute och firat den efterlängtade titeln eftersom referatet dröjt. Nej, givetvis inte. Skitliv.

Uppladdningen kunde varit bättre. Staben begav sig extra tidigt till Korpvallen för att inspektera mattan för att se om den var långhårig och vår taktik skulle vara att tjonga långt eller om mattan var en golfgreen och vi skulle köra tjonga långt. Svåra val.

Mattan var både och men det stora problemet var avsaknaden av linjer vilket resulterade i att vi spenderade stora delar av uppladdningen att försöka hjälpa till att få ut ett par linjer. Inte bra för våra väloljade kroppar.

När väl linjerna var på plats så skulle det försökas komponeras ihop ett lag – ohyggligt med folk som skulle matchas.

Startsjuan bestod av;
Monster-Mats
Jernbinho-Orale
Chippen 2 – Hasselbaink – Gianfranco
Tegera A

På bänken fanns Quisling, Lord Friendzone, Snygg-Johan, Fulton, Efterblivan, Derstinho

Andersson saknades då han tydligen “var i Kiruna”. Vet inte om han tog fel vänster någonstans på väg till Korpvallen men det är ju ändå 1156 km till Kiruna så han borde ju ha insett sitt misstag snäppet tidigare.

Liljan tog tag i taktpinnen direkt och deras nya superstar sprang åttor runt i princip alla Skitlivare och det var ett smärre mirakel att dom inte fick in bollen.

FC Skitliv sticker upp och får ett tidigt ledningsmål när Tegera A får bollen i slottet och frispelar Chippen 2 som lägger in bollen i bortre hörnet. Vilken succé!

Tyvärr dröjer det inte länge innan deras superstar springer åttor igen och smäller in kvitteringen i Monster-Mats nedre hörn. Skitliv.

Vi lägger inte oss ner och självdör i värmen utan vi försöker fortfarande göra något vettigt på planen – oftast fruktlöst, men vi får en gyllene chans när Hasselbaink bryter sig in i straffområdet och blir nermanglad och vi tilldöms en straff som Hasselbaink tar själv – ohyggligt dåligt tyvärr och målvakten kan parera.

Man kan säga att när Hasselbaink är dålig så är vi andra dåliga och när Hasselbaink är bra så – ja, helt ärligt så är vi andra dåliga då med men poängen är att det syns inte lika väl då.

Liljan som får nytt mod efter straffräddningen tar saken i egna händer och smeker in 2-1 strax innan halvtid.

Coach Quisling säger att vi kör samma sjua i andra halvlek som startade matchen. När domaren blåser igång är vi en man kort på planen.

Hur är de möjligt? Quisling är i alla fall 90% säker på att vi hade en komplett startsjua på planen när vi drog igång och med 6 avbytare borde det vara tämligen enkelt att få ihop en sjua.

Gianfranco med det ohyggligt raka skägget som startade matchen ligger ihopkurad med likstelhet på sidan av planen och försiktigt väser ut att han “är trött”.

Great.

Andra halvlek består av en kavalkad av missade lägen från Skitlivet och oftast är det vi själva som fredar motståndarmålet med att täcka våra egna skott. Hasselbaink bränner iväg ett stenhårt skott som går i ribban och rätt ut i slottet där vi förvaltar läget på klassiskt skitlivsmanér.

Monster-Mats är ute och spelar beachvolleyboll utanför straffområdet och tilldelas ett gult kort för förargelseväckande utseende.

FC Skitliv väljer helt enkelt att hålla lite spänning i serien ända till sista matchdag med en läggmatch.

Nobelt kan jag tycka.

Vi är fortfarande i förarsätet för ligaguldet med Liljan hack i häl. Liljan har en match släpandes och vi hoppas att den är färdigspelad innan sista omgången är i sitt antågande så vi har klara förutsättningar om hur vi ska tjonga långt eller om vi ska tjonga långt.

Sista omgången spelas på måndag mot Unatletico. Guld eller silver? Oavsett så har vi aldrig slutat så högt någon gång.

Mål
Chippen 2

Assist
Tegera A

Varning
Monster-Mats