FC Skitliv – Unatlétlico FC 2-0

30 grader, däromkring åtminstone.

Unatlétlico FC bara häver in folk på arenan iförd matchdress och hade dom delat upp sig så hade det funnit 4 lag till i serien medans Skitlivet ända fram till tre minuter innan matchstart får ihop ett dysfunktionellt lag.

Som vanlig Monstret i mål med Lord Friendzone och Jernbinho som närmast allierade. Hasselbaink, Chippen 2 och Gianfranco fick äran att agera det omöjliga uppdraget att vara spelfördelare på mitten åt Fulton på topp. Derstinho och Tegera A njöt överdrivet över att blivit placerade på bänken.

Unatletico hade avspark i första halvlek och sen rörde Skitlivet inte bollen på säkert fem minuter. Dom försökte trilla boll i backlinjen för att locka upp oss men vis av erfarenhet så kommer bollen komma ner nångång och då står vi där och skeppar upp den igen. Sen fortsätter vi så och frustrerar motståndarna. Enkelt.

Vi skapar egentligen ingenting matchen igenom utan får mestadels försvara oss mot ungtupparna som till synes supt alldeles för lite under veckan för att det ens ska vara i närheten av godkänt.

Chippen 2 kommer ut till avbytarbänken och säger att vi måste få med Hasselbaink i spel mer innan han säger att “fast det kanske han som är dålig?”.

Han måste ha hört Chippens 2 smädelse för det dröjer inte länge innan Jernbinho smeker upp en boll till Fulton som försöker sig någon typ av bicycleta, vilket givetvis misslyckas men bollen hamnar hos Hasselbaink som gör en skottfint innan han lägger in 1-0 till Skitlivet.

I stort sett enda chansen vi har i första halvlek förutom en volley från Hasselbaink som sitter i sidan av buren och domaren blåser välbehövligt av för halvlek.

Truppen ser oförskämt pigg ut och Derstinho som missat att inmundiga en kebabrulle innan match ser oerhört spelsugen ut men Quislingen säger åt honom att gå och sätta sig igen.

Jernbinho säger att problemet nu är att det alltid är en halvlek kvar. Stämmer bra, det är nu den obefintliga träningen under året börjar göra sig påmind och andra halvlek är inget undantag.

UFC börjar med gegenpress och det skapar stora bekymmer för laget som bara tittar hälsenor och inte kan få ihop en passning inom laget utan att det ska gå på skit.

FC Skitliv försöker med att rensa bollen men på något sätt så träffades antingen en UFC spelare eller domaren som gjorde att holmgången fick fortsätta i eget straffområde.

När UFC flyttade upp folk så stod Jernbinho med två moståndare bredvid sig och med sitt enorma spelsinne ser att det står en ledig karlslok på vänsterkanten som motståndarna letar efter och mycket riktigt slås bollen dit och Jernbinho som redan läst det här för längesen lyckas med konststycket att , springandes mot bollen, brösta bollen över sig själv, bakåt i banan där två förvirrade motståndare står och tittar på när backen försvinner uppåt i banan utan boll.

Magiskt. Monstret redde dock ut situationen med bravur.

UFC slutade inte jobba och staben tänkte att det här kan omöjligt hålla utan de kommer kvittera vilken sekund som helst och mycket riktigt så är de millimeter från att kvittera när FC Skitliv försöker rensa bollen i straffområdet och träffar första bästa skitlivare, vi försöker igen då. Rätt på domaren som frispelar deras striker som trycker bollen i stolproten och den försvinner över sidlinjen. Puh.

Helt osannolikt. Staben gör korrigeringar från att kötta långbollar till att kötta ännu mer långbollar. Inga passningar utan upp på mål och så skjuter vi. Monstret fattar vinken och börjar mata varje inspark så långt han kan och när han lassar på en utspark som hade träffat pungpåsen på högre makter, dimper ner mitt i motståndarmålet där målvakten lyckas med bedriften att dämpa ner bollen till Tegera A som står framför och kan bara raka in 2-0.

Genialisk taktik. Banbrytande.

Resterande tid skickar vi, konstigt nog, långt. Försöker vi ha ett eget spel så resulterar det helt otroligt nog i att motståndarna får i princip öppet mål så det enda rätta är att spela så lite fotboll som möjligt.

Tre raka. 9 pinnar av 9. What? Tre matcher kvar. What?

Vi får se nästa vecka. FC INTEPK står på schemat för sista matchen för vårsäsongen. 18.30 på måndag. Missa inte detta!

Målskyttar

Hasselbaink
Tegera A

Assist

Fulton
Monstret