FC Skitliv – Liljan 4-1

En nervös styrelse dök upp på Korpvallen med diverse spelarbekymmer. Monstret lös med sin frånvaro och den korpulente norrmannen försökte febrilt värmas upp för att vakta kassen med ett skadeskjutet knä.

Till uppvärmningen hann Hasselbaink och nyförvärvet Andersson till den stora besvikelsen att han inte alls är 18 meter lång, trots att det står på internet.

Strax innan matchstart så dyker han då upp, Monstret i all sin prakt och en suck av lättnad yppas av styrelsen som omedelbart placerar Quislingen på bänken.

Liljans spelare börjar strömma in på vallen och Hasselbaink som inte vill vänta till matchsstart utan vill sätta sig i respekt direkt sätter en vrist i nytillkommen Liljanspelares sproilans nya Audi.

Respekt.

Respekt är dock inget vi inleder med i första halvlek utan det är full gas redan från start och det tar inte lång tid innan Hasselbaink med pannan är nära att sätta 1-0 på ett inlägg men som målvakten gör en kanonräddning på och ut till hörna.

Vi sliter på därframme man eftersom alla tror dom är Messis utvecklingsstörda tremänning så är det oftast oneman-shows som utspelar sig på Vallen – och ja, det är väl inte helt fel taktik eftersom man vet ju vad för lagkamrater man har och tänker själv är bästa dräng.

Jernbinho som var tillbaka efter skada inleder tillsammans med Tegera A i backlinjen och det tar inte många minuter innan Jernbinho på klassiskt manér försöker rensa en boll rätt i gapet på en Liljanspelare, vilket han lyckades med och som trycker in 1-0 i bortre burgaveln.

Värmen börjar ta ut sin rätt, förutom på Chippen 2 som dopat sig med en klick senap på ringmuskeln och inte kunde sluta springa på planen. En räd på vänsterkanten gör att han bryter sig loss och vänder om och slår in ett inlägg som en Liljanspelare mycket elegant nickskarvar in i egen bur till 1-1.

Tyvärr skadar sig Liljans målvakt strax efter och tvingas utgå.

FC Skitliv har svårt att etablera något eget spel medans värmen på riktigt gör sig påmind och det går skytteltrafik till avbytarbänken. Tre personer kommer samtidigt och ska byta, mitt i en Liljan hörna och Quislingen får ett nervöst sammanbrott på bänken eftersom det endast finns två avbytare och tre vill byta.

I slutet av första halvlek kommer så räddningen när det börjar regna och kyler ner pojkstackarna medans de hoppas att Ilir ska blåsa av halvleken någongång.

Quislingen försöker raljera att de lär skjuta mer istället för köra soloshower hela tiden. Tegera A börjar andra halvlek med att göra århundradets soloraid på vänsterflyen, tunnlar 3-4 motståndare innan han blir av med bollen och en ekande tom högervinge öppnar upp sig för Liljan.

Fulton, som kom strax innan matchstart och flexade med att han varit på gymmet och jobbat på biccarna tar sig loss från sin försvarare och kör ett svandyk och skäller ut stackars Ilir som väljer att inte ta skit från någon med så små biccar och delar ut ett gult kort. Bra.

Hasselbaink, karln som gjort 63 minuter i Allsvenskan vilket man inte kan tro efter att man sett första halvlek börjar visa sin klass när han kliver in i slottet efter en passning av nyförvärvet Andersson och dammar av sin vänsterfot så det smäller i nätet bakom Liljans målvakt till 2-1!

Nu ska vi väl ändå backa hem!? Normalt funtade fotbollsspelare hade givetvis tänkt den tanken men inte FC Skitliv spelarna. Det handlar om show det vi håller på med.

Vi lämnar oceaner av yta bakom oss i hopp om att stänga matchen offensivt. Liljan kommer två mot noll med en frustande Gianfranco i bakhasorna som löper som besatt i hemjobbet och fläker sig och räddar ett skott. Alla helt förundrade över att det inte blev straff, men rättvist beslut kan vi ändå tycka.

Defensiv? Nej, tack. Skitlivet trycker framåt. Vi får en hörna som Fulton springer ut för att ta och vi förbereder oss för att skicka in ett search and rescue-team till kärret för att försöka hitta bollen som garanterat kommer hamna där nere.

Men nej, Fulton fick en felträff och den studsar rätt in i straffområdet där Andersson står och vinklar den retfullt enkelt in i borte till 3-1!

Vad händer?! Quislingen ropar febrilt att vi måste tänka defensivt nu och säkra upp vinsten. Lyssnar någon?

Givetvis inte. Fulton får bollen och vi har ungefär 8 pers heeelt rena på topp och han behövde bara passa bollen lite lätt – men nej. En vrist senare så passerar bollen kortlinjen och inspark för Liljan.

Nästa läge. Andersson helt fri. Tåpaj. Miss. Efterföljande hörna. Quisling febrilt skrikande att vi inte behöver alla i offensivt straffområde när vi har 3-1. Är det någon som lyssnar? Nej, givetvis inte. Hörna. Kontring. Skjut mig.

Ett par minuter innan slutet så tar Hasselbaink bollen och med två ryggsäckar så lyckas han på något sätt att behålla kontrollen och ser Tegera A på borte dit han lyckas toffla bort bollen och inget misstag från Tegera så står det 4-1 till FC Skitliv mot självaste Liljan!

Man ska ju inte dra för stora växlar av det här men det börjar kännas lite som AC Milans storhetstid på 90-talet när dom gick obesegrade genom 58 matcher.

En gedigen laginsats, ett gediget lagbygge. Synonymt med FC Skitliv. Nästa match är det dags för Unatletico, måndag kl 18.30. Missa inte det!

Målskyttar
Hasselbaink
Tegera A
Andersson
Självmål

Assist
Hasselbaink x 2
Andersson

Varning
Fulton