FC Skitliv – FC INTEPK 3-1

På ett soldränkt Korpvallen så vällde vår trogna supporterskara från Gdansk in för att bevittna det spektakel som kallas korppremiär.

Styrelsen såg måttligt konfunderade ut över huruvida Skitlivets försäsongsträning skulle mäta sig mot det oändligt antalet motståndare som även de vällde in över Korpvallen i den gassande solen samtidigt som den ljumna avföringslukten från reningsverket gjorde sig påmind så att även den största gourmandens smaklökar hade kittlats något grönjävulskt.

Staben har haft klart för sig hela veckan hur laget kommer att ställas upp men som alltid så är det alltid en nervkittlande thriller att se vilka som inte lärt sig klockan trots att de flesta har lyckats hustla sig in på en och annan arbetsplats – vilket i sig är en bragd.

Monstret given i mål. Står du i vägen dör du. Enkelt. Och väldigt pedagogiskt.

De vitryska antiloperna Quisling och Lord Marnäs som båda förlorat ett 10-meters lopp mot en lyktstolpe fick äran att rensa upp framför Monstret.

Mittfältet bemannades av Gianfranco med det raka skägget i mitten medans Chippen 2 och Efterblivan fick ta hand om den dubbelfiliga Autobahnen på kanterna.

Anfallet togs hand om av Tegera A, nyförvärvet från Slarvsylta BK för en okänd summa. Sist men inte minst fick Fulton äran att värma den redan stekheta bänken till publikums stora förtjusning.

I brist på bättre alternativ fick Chippen 2 den stora äran att agera lagkapten och försöka styra skutan med järnhand från planen.

Skitlivet tar hand om avsparken i första halvlek och chockar Korpvallen genom att etablera ett passningspel som åtminstone håller i sig ett par tre-fyra gånger innan den patenterade långbolls-taktiken sätts i spel igen.

Publiken på Korpvallen har nog aldrig sett ett så anfallsglatt Skitliv någonsin och trion längst upp skapar läge efter läge utan att konvertera särskilt mycket. FC INTEPK, nykomlingar i Korpen körde samma taktik som oss – skeppa långt och hoppas att någon i motståndarlaget har druckit brännvin och gör bort sig.

Firma Quisling-Marnäs står dock där bak som fyrtorn med sina trippelnackar och gamnackar bort alla långbollsförsök från FC INTEPK med bravur.

Trots ett övertag så kommer då den där genomskäraren och godsfartygen där bak hinner inte ställa om rodren och en vindsnabb striker kommer igenom och dribblar Monstret och retsamt enkelt och petar in bollen från en snäv vinkel till 0-1.

Coach Af Öring blickar besviket ut över vidderna och det katastrofala försvarsarbetet som uppbringades.

Skam den som ger sig dock. Vi har öppnat mycket, mycket sämre, många, många gånger förut.

Coach Af Öring nickar instämmande.

Efter målet börjar vi spela som besatta, anfall efter anfall, skott på skott. Hörna efter hörna. Vad händer?

Firma Fulton och Chippen 2 spelar flipper i offensivt straffområde när Fulton lyckas peta fram bollen till Chippen 2 som trycker in säsongens första balja!

Boom! 1-1.

Vi ger oss dock inte där utan vi matar, utan att tänka på att det är horribelt varmt, ingen är tränad överhuvudtaget. Men vad gör det när motståndarna står som statyer över hur fagert Gianfrancos nyansade skägg svajar i sommarbrisen och levererar bollen till Chippen 2 som med sin nya armbindel vi aldrig fick bombar in 2-1 bakom en chanslös keeper!

Ger vi oss där!? Nej, vi bara kör. Full fart. Chippen 2 och Efterblivan såg ut som två bålgetingar upp och ner för kanterna, Gianfranco såg allmänt förvirrad ut. Tegera A som target fyller en funktion vi saknat sedan Wankes storhetstid med att kunna plocka ner dom fullkomligt chansartade långbollarna som sprids som en dyngspridare över vallen.

Det skjuts för lite brukar det heta. Inte ikväll. Det var en publik arkebusering av trädtoppar och andra lösa föremål som befann sig i närheten av motståndarnas mål. Det missades öppna mål, det missades tre-mot-noll-lägen. Det sköts i stolpar.

Men skam den som ger sig. Fulton är påpassligt aktiv vid en tilltrasslad situation och kan raka in bollen till 3-1. Succé. Magnifikt!

Mamma mia, hundarna pratar mat!

De få gånger FC INTEPK kommer upp i banan så kommer de två frustande mittbackarna som om de inte fått en Big Mac på hela dagen och flåsar motståndarna i både nacke och skrev tills bollen är på behörigt avstånd från Monstret. Och skulle det gå på skit så kommer Monstret som ett jävla jehu och plockar boll, motståndare och annat som råkat vara på fel plats vid fel tillfälle.

3-1 i halvlek. Värmen börjar ta ut sin rätt. Det är slitna lekamen som försöker finna livslustan där de ligger och jäser i det spirande gräset.

FC INTEPK har sedvanligt bollen i andra halvlek och Skitlivet kommer upp i normal nivå och lyckas knappt att få en passning rätt och FC INTEPK får blodad tand och forcerar med tre toppar som gör att backarna som knappt räknat så högt någongång får svårt att sortera i positionerna.

Tur är dock att backarna besitter två vattenskallar och ett FC INTEPK med en förkärlek att skjuta utifrån gör att de flesta lägen motas bort mer eller mindre lyckat.

Tröttheten gör sig mer och mer påmind och när Monstret rullar upp bollen i mitten till Gianfranco som står på mittplan som får höra att han har folk i ryggen och gör som alla intelligenta fotbollspelare hade gjort när de står i mittcirkeln och skeppar bollen till en motståndarhörna.

Matchens stora behållning är när Lord Marnäs missbedömer en höjdboll och helt sonika löser situationen genom att göra en stående skorpion! Hela arenan tystnade över briljansen som de fick bevittna en måndag i Juni 2020.

Något man kan berätta för sina barnbarn när man summerar sin karriär må hända.

Vi håller flaggan högt och vinner med 3-1 och noterbart är att vi även fick två mål bortdömda. Det är stort.

Efterblivan försökte göra myteri redan första matchen när han stal tacktalet från kapten Chippen 2 efter matchen. Visar på vilja. Det är även det stort!

Nu väntar en veckas vila innan vi ska försöka tygla Liljan. Väl mött!

Målskyttar

Chippen 2 x 2
Fulton

Assist

Fulton
Gianfranco