FC Skitliv – PSG 7-3

Staben hade det riktigt tufft att få ihop ett manskap inför kvällen men kunde till sist få ihop en trupp med en samlad IQ på 100 som fick försvara Skitlivets färger i säsongens sista match.

Överraskningen för kvällen var att Quislingen fick maka på sig till förmån för Jernbinho i kassen som fick göra säsongsdebut i mål. Blir det inga mål när han är striker så borde det ju inte bli några mål när han är målvakt resonerade staben.

Finlandsbåtarna Quisling och Sonny fick äran att stjälpa framför Jernbinho i kassen medans det mycket inkompetenta mittfältet bestod av Fulton, Runnvik och Chippen 2 medans 90-talist talismanen Efterblivan ärades även denna gång med kaptensbindeln och forwardsrollen.

Bänken värmdes i början sedvanligt av Snygg-Johan och Öyen.

PSG började piggt i början och fick testa Jernbinho i mål som med sin oortodoxa butterfly-teknik fick avvärja ett par lägen till publikums stora förtjusning.

Även om PSG hade ett par lägen så var det aldrig riktigt farligt och när Fulton med sin innerforward roll viker in från vänsterkanten och hittar Runnvik med det rakaste skägget man kan inbilla sig så tar det inte långt tid innan det smäller i nätet bakom en uppgiven målvakt. 1-0. Enkelt.

Motståndarna har gått riktigt bra på slutet och troligtvis är det för ett litet nyförvärv på topp. Teknisk, snabb och lurig som fan ställer han till det gång på gång för M/S Cinderella och M/S Mariella i försvaret men med god hjälp av mittfältet och en dopad Jernbinho så hålls det rent.

En tilltrasslad situation på offensiv planhalva ger Runnvik möjlighet att sätta 2-0 men misslyckas givetvis kapitalt men Efterblivan är där med sitt imponerande hårsvall och som en ninja nunchakar han in bollen till 2-0. Vad händer!? Propaganda fotboll!?

Matchen hinner knappt starta igen innan det är dags igen när Snygg-Johan av alla driver upp i mitten och slår en millimeterpassning till Efterblivan som med nöd och näppe var onside och helt fri gör han givetvis inget misstag och placerar den nere i högra hörnet till 3-0. Magiskt.

PSG är i chock!

Det är inte slut där än heller. Innan första halvlek är slut så är Fulton igång på sin vänsterkant igen och viker in i banan och ska precis sätta ut den i kärret bakom mål men väljer i sista sekund att släppa bollen till Chippen 2 på motsatt kant som med sina silkeslena fotleder gör det bästa av den horribla passningen och smeker in 4-0 i bortre.

FC Skitliv är i chock!

I halvtid så börjar det skymma rejält så Skitlivet skyndar på Ilir att blåsa igång det här nu så vi kan komma hem nån gång.

Sonny som briljerat i första halvlek med sitt fantastiska spelsinne ser till att det blir lite spänning i matchen redan i inledningen av andra halvlek när Jernbinho ropar att han kan passa hem bollen till honom.

Sonny som måste ha fått nys om Jernbinhos cleansheet-bonus som han blivit lovad av styrelsen, väntar helt sonika med att passa hem bollen tills exakt hela PSGs styrka står framför Jernbinho. Deras striker får tag på bollen och kan tämligen enkelt rulla in reduceringen till 4-1.

Tro det eller ej så var det Sonnys första assist han lyckats med i Korpen och då var det inte ens till en lagkamrat. Tillsammans med hans enda mål han gjort i Korpen så kan man ju helt ärligt säga att han precis gjort +- 0 i sin långa besvikelse till karriär. Det är ändå en bragd.

PSG som inte lärt sig av Fultons signaturdribbling när han återigen viker in från vänsterkanten och tar sig in i slottet får bevittna det mest värdelösa skott i Korpens historia när han pressar in den stackars bollen långt ner i det kalla, blöta och mycket mörka kärret.

Fulton ska dock få sin revansch ett par minuter senare när PSG fortfarande inte lärt sig att han aldrig lärt sig vänstersväng. Pang, boom. 5-1.

Game over?

Nej, givetvis inte. Mörket dryper över Korpvallen och man skulle behövt Firminos tandrad för att kunna se var med- och motspelarna var någonstans.

När matchen står och väger så dyker en till synes helt ofarlig situation i eget straffområde upp och firma Jernbinho och Snygg-Johan lyckas med säsongens självmål. Totalt haveri i kommunikation och Snygg-Johan smeker in bollen i eget nät.

5-2. Lugna puckar.

Quislingen som letat sig upp på topp tar avsparken och skickar ner den till försvaret och det tar inte många sekunder innan PSG får tag i bollen igen och Jernbinho får jobba hårt för att freda målet. PSG får en hörna efter att en Skitlivare hängt fram liv, lem och hängsäck och täckt ett skott som mycket väl kunnat leta sig in i maskorna bakom Jernbinho.

Hörna 1. Smask in mot första stolpen. Skitlivare där igen och drar ut den till hörna.

Hörna 2. Smask in mot första stolpen. Skitlivare där igen och drar ut den till hörna.

Hörna 3. Smask in mot första stolpen. Ingen skitlivare där och helt omarkerad sätter PSG dit en skalle och 5-3 bakom en helt chanslös Jernbinho.

Vafan händer?

Quislingen får ta ännu en avspark och det norska spelgeniet lobbar in 6-3 direkt på avspark. Enkelt.

Motståndarna ger sig inte och dom flyttar upp laget gång på gång och det är haveri i eget straffområde. Chippen 2 flyger. Runnvik efter och rensar bollen stenhårt i njuren på en liggande Chippen 2. Beckmörkt. Det sparkas hejvilt efter allt och alla. Till slut lyckas vi rensa och kan få hämta andan en stund.

Deras superstar försöker skapa något men det gedigna försvaret som samlat sig viker inte en tum och Jernbinho som får tag i bollen skeppar upp den mot Chippen 2 som har ett 1 mot 1 läge på högerkanten med en halvt döende norsk “löpandes” på vänsterkanten som väser att han ska passa bollfan.

Fanskapet lägger den givetvis på djupet.

Snabb som en fis i vinden kommer dock den korpulente Quislingen till publikens stora förvåning först(!) och yttersidar in 7-3.

I matchen sista sekunder så har han läget att sätta ett hattrick men något seg i tanken så hinner Ilir blåsa av matchen precis i skottläget och matchen slutar 7-3 och vi tar oss förbi FaluGruvKorvarna som förlorade tidigare idag och slutar på en sensationell 5:e plats och med bara -1 i målskillnad.

Kan inte minnas när målskillnaden varit så nära plus någon gång? Succé bara där.

Säsongen är slut för den här gången. Vi blickar framåt mot nästa redan nu och kommer garanterat tillbaka ännu sämre tränade inför nästa säsong.

Interna skytteligan vanns föga överraskande av Hasselbaink på 15 mål med Chippen 2 bakom på 6 mål.

I assistligan så var det ombytta roller där Chippen 2 samlade på sig 9 assister och Hasselbaink och Quisling bakom på 5 assist.

Årets busar går till Runnvik som drog på sig ett taktiskt rött samt Efterblivan som lyckades bli varnad hela tre gånger.

FC Skitliv tackar våra motgångssupportrar för denna gång och på återseende!

Målskyttar
Efterblivan x 2
Quisling x 2
Chippen 2
Runnvik
Fulton

Assist
Fulton x2
Chippen 2
Snygg-Johan
Runnvik

Självmål
Snygg-Johan