FC Skitliv – FC FaluGruvKorvarna 5-4

Vad hände här? Vilken match! Redan innan match började motgångarna när Hell lämnar återbud 3 minuter innan matchstart och lämnar oss än en gång utan avbytare. Nu spelar det ju ingen roll när vi har mannen som spelat 63 minuter mer i Allsvenskan än alla andra i hela Korpen.

Men matchen hade knappt börjat innan det stod 2-0 till FaluGruvKorvarna efter att Derstinho ölmagat in en tunnel på det norska kadavret i målet strax innan FaluGruvKorvarna än en gång satt en boll bakom norsken som ännu inte rört bollen mer än när han sparkat upp den till mittlinjen.

Hasselbaink tittar besviket ner mot sitt försvar och skakar tyst på huvudet. Inte vad han var van vid det här – han som ändå spelat i Allsvenskan tänkte han tyst för sig själv.

På avsparken efter 2-0 målet så sätter Jernbinho ner bollen till Quislingen i mål som skickar en patenterad långboll in mot straffområdet där Hasselbaink plockar ner den misstänksamt enkelt och träffar i stort sett alla stolpar, ribbor och målvakt innan den letar sig in till 1-2 och nytt hopp om livet.

Karln är inte klar här dock!

Bara minuter senare så är han igång igen, med hjälp av Chippen 2 som skickar in en hörna som han tar ner. Dribblar hit, dribblar lite dit och efter ett tag har han tröttnat på att leka runt och han dundrar in 2-2.

Karln är inte klar här dock!

Bara minuter senare så är han igång igen, denna gång med hjälp av Chippen 2 som smugit sig in till Oksana och helt utan förvarning sprätter upp den i bortre. Boom! Vilken succévändning!

3-2.

Samtidigt glider Efterblivan in på arenen efter att tagit sig ända från Tällberg för att hinna till match. Quislingen hälsar han välkommen innan han hämtar ut bollen ur maskorna för en tredje gång efter att FaluGruvKorvarnas tredje skott på mål även det gått in. Solidariskt.

Efterblivan sänker en 2.8:a, en rök och en dubbelnougat innan han är redo för spel. Klassisk uppvärmning.

Jernbinho på topp för dagen har chansen att utöka vår ledning men när han försöker dansa limbo och bollen går 16 meter över så smittar detta av sig på Hasselbaink som även han har läget stänga matchen men sätter bollen på exakt samma träd som Jernbinho träffat bara minuter innan. Halvleken slutar 3-3 efter många om och men.

Quislingen ber om ursäkt för sin bedrövliga insats och alla håller med om att han är bedrövlig men trots att vi är vi så kan vi vinna det här.

4 minuter in i andra halvlek så kommer det förlösande 4-3 målet när Orale plockar ner en långboll och matar iväg ett skott mot mål och där står Chippen 2 med Oksana i brygga och klackar in bollen bakom en chanslös målvakt.

Alla tittar på Quislingen i mål och säger att nu skärper du dig ditt lata arsle samtidigt som Hasselbaink försöker mana på sina mannar att ta det lugnt och hålla bollen inom laget.

Det har vi försökt förut, det går inte.

Det fungerade inte idag heller och Quislingen får göra en första räddning innan FaluGruvKorvarna mäktar med att peta in 4-4.

Vi skapar mängder med chanser matchen igenom och vi bränner ännu fler chanser än vi skapat. Kudos ändå till målvakten i motståndarlaget som förstått det här med att vara målvakt och faktiskt vara i vägen för bollarna när dom kommer till skillnad från vissa andra icke nämnda norskar.

4-4 ändå. En poäng. Inte dåligt så att säga men Hasselbaink vill mer.

Chanserna fortsätter att hagla och ett gyllene läge dyker upp för Jernbinho som bara behöver träffa bollen någorlunda rätt så kommer den garanterat att gå i mål och förevigt bli krönt som hjälten på Korpvallen. Handhjärta.

Resultatet?

“Det här är en jävla horsport” följt av en harang av andra könsord och diverse svordomar kablas ut över den något chockade publiken samtidigt som han sliter av sig sin kaptensbindel i vredesmod och säger att han aldrig mer kommer spela en minut till och säger åt Runnvik att gå in på planen.

Vilket visar sig vara det bästa beslutet Jernbinho tagit på år och dar.

Runnvik och Hasselbaink slås om bollen i offensivt straffområde och Runnvik hinner först av någon anledning och det går givetvis som det gick och den blockeras enkelt av en försvarare men inte mer än att den går ut till en frustande Hasselbaink som smäller in 5-4 ribba in så marken och Runnviks raka skägg skakade.

FaluGruvKorvarna vägrar dock ge upp trots detta och en lång inspark från deras vänsterkant går högt in mot Quislingen som med sitt målvaktsöga inte bemödar sig att agera och den träffar ribban och går ut till Efterblivan som ska starta en kontring. Han kommer cirka 3 meter innan han blir av med bollen. Motståndarna skickar dock bollen utanför mål.

Det är inte slut än dock – i sista sekunderna så kommer ännu en långboll in mot straffpunkten där Orale står – tar ner den. Dribblar en. Motlägg. Fuck. Får tag i den igen. Dribblar en till. Domaren blåser av.

Enkelt. Graciöst. Skitliv.

Målskyttar
Hasselbank x 3
Chippen 2 x 2

Assist
Orale
Quisling
Runnvik
Hasselbaink
Chippen 2