FC Skitliv-BK Gändish 2-3

Battle of the sixth. Matchen som skulle avgöra vem som är sämst av de lag som inte riktigt är sämst och inte heller riktigt bra.

En gedigen matchtrupp gjorde att vi kunde starta matchen med hela två avbytare medans BK Gändish hade nog med folk för tre lag. Det gick till och med så långt att de körde en uppvärmningscirkel och till och med vägg-skott mot målvakten(!). Ack dessa ungtuppar – så ovetandes om livet.

Trots sin okunskap om hur man värmer upp i Korpen så vet dom hur man springar, passar och gör livet än mer surt för krigarna i FC Skitliv och när en av deras superstar springer cirklar runt förvirrade atleter på högerflyen och viker inåt i banan för att avlossa ett tillsynes harmlöst skott mot norsken i mål så sticker Orale fram sin annalkande hängbuk och ändrar riktning på skottet. Bollen åt ena hållet och norskfan åt det andra.

1-0.

Hade inte Orale sugit i sig den där kebabrullen med extra sås förra veckan så hade vi fortfarande haft 0-0 och laget riktar massiv kritik mot Orales dåliga karaktär.

Avsaknaden av den enda vettiga fotbollsspelaren vi haft de senaste 7 åren gör att vi undviker att hålla bollen inom laget och fokuserar på att ge bort bollen så fort möjligheten ges. Gändish är inte sena med att utnyttja vår oförmåga att passa spelare med samma tröjfärg som en själv och låter motståndarna sätta hög press på Skitlivarna.

BK Gändish hade även specialstuderat norskens extrema fysik och produktplacerade bollar så långt in i kärret som möjlig. Der Bomber som hade HLR-jour för dagen väntade med förskräckelse om fanskapet skulle komma upp igen eller om han var tvungen att anordna en search-and-rescue för att hitta det veckogamla kadavret och påbörja en regelrätt avslätning för att få honom på fötter igen.

Norkens Youtube-tittande på träningsvideor hade dock gett effekt och han överlevde varje eskapad i kärret utan större problem.

Som sagt, Gändish hade ett tempo och det var full fart. Samtidigt så hade ju Skitlivet också ett tempo och det var inte full fart. En hörna senare så kommer 2-0 när bollen dimper ned hos en striker som bara sätter dit foten.

Tungjobbat.

Saknaden av 63-minuters mannen glöms snabbt bort när Efterblivan höjer tempot och lämnar Gändish paralyserade av beundran. Reduceringen kommer när Orale kliver upp och dammar av vänsterdojan. Skottet kommer knappt fram men keepern lyckas på något sätt fumla bort bollen och Efterblivan med sina patenterade älgakliv kommer stånkandes från högerkanten, petar bort bollen, gör ett par breakdance moves och smeker in en bredsida i bortre.

Gändish förstår ingenting. FC Skitliv förstår ännu mindre.

2-1. Enkelt.

Som tidigare nämnt så försökte laget inte hålla i bollen mer än nödvändigt, och nödvändigt var nog med att norsken tog insparken efter ännu ett horribelt Gändish skott och hivade den så långt han kunde och hoppades på att något mirakel skulle ske.

Vem dyker inte upp på Quislingens inspark om inte 90-talisten Efterblivan. Med sina vältrimmade ljumskar hoppar han högre än någon annan i Gändish och sätter dit pannbenet och lyckas lobba in bollen till 2-2 och eufori uppstår bland alla tillresta Skitlivs-fans.

Vilken upphämtning! Resultatet står sig i halvtid och Efterblivan rusar ut och knivhotar ett par fans som placerat sig i närheten av spelarbänken och krävde att få Menthol-cigg snabbare än vi tappat en ledning.

Efter en sådan insats så kunde inte fansen säga nej utan gav med sig utan att polisanmäla Efterblivan.

Andra halvlek fortsätter i samma stil, inget bollinnehav och hiva långt. Det har fungerat förr, det borde kunna göra det igen.

Jernbinho sätter i gång en furiös gegenpress mot Gändish försvar men ungjävlarna är för snabba och i ett sista försök att få vila så försöker Jernbinho sparka ner Gändish-spelaren som undviker sparken varpå Jernbinho blir än mer grinig och lyckas få upp farten för endast skinka på stackarn en gång till. Ilir som står bredvid och ser på suckar djupt medans han halar fram det gular kortet.

Jernbinho säger “men jag hinner ju inte ikapp han, vad fan ska jag göra??”. Förklaringen ger inget gehör hos Ilir.

Chippen 2 gör samma procedur ett par minuter senare och Ilir får göra samma procedur igen med det gula kortet.

Det fantastiska samarbetet mellan Der Bomber och Quislingen visar sig när Der Bomber försöker backa, utan beep beep, för att nicka undan bollen men släpper den samtidigt som Quislingen försöker hantera situationen men knappt kommer på mellanhand och strikern kan lägga den bredvid norskfan men ett episkt målvaktsöga ser att den går i stolpen och ut.

Enkelt samarbete.

3-2 i röven ska dock komma när ännu en långboll från Skitlivet plockats upp av Gändish som startat ännu en kontring mot ett tröttkört försvar.

I ett sista desperat försök så fortsätter vi med exakt samma spelidé – tjonga långt. Ett ypperligt läge ges när bollen går ut till inspark på högerkanten och Quislingen säger åt Derstinho att han får maka på sig. Ett fantastiskt inlägg som går ut till inkast på samma kant 15 meter längre upp i banan.

Derstinho tittar på norsken och säger att inte ens om han försökt hade han gjort det där sämre.

Dagens höjdpunkt är när Jernbinho för andra matchen i rad försöker göra en bicycleta – med samma resultat. Horribelt det vill säga.

Tungjobbad förlust – vårt hopp om att sluta 6:a i serien fick sig en rejäl törn men det finns fortfarande hopp då Gändish har Glimstedt, BK Stuga och FC Totti kvar att möta och förhoppningsvis försämras deras målskillnad avsevärt under de matcherna och låter oss få en ärlig chans.

Målskytt
Efterblivan x 2

Assist
Quisling

Varning
Jernbinho
Chippen 2