BK Gändish – FC Skitliv 0-2

BK Gändish med cirka 86 avbytare var på vallen i god tid för en rigorös uppvärmning medans Skitlivet inte riktigt visste om de skulle ha en startsjua när det var 4 minuter kvar till avspark.

Der Bomber och Fulton dyker dock upp i sista sekund och försöker febrilt få på sig regelrätt utrustning under ständig uppvaktning av Ilir samtidigt som Lord Friendzone kom inrullande på Vallen i pökmobilen utan en tillstymmelse till brådska.

I dagens match så fick vi uppleva ett två-domarsystem för första gången när rättskiparna Ilir och Ismael stretchade besinningslöst hårt på varsin långlinje och som fått flera generationer av FC Skitlivare att bäva av rädsla.

Gändish som körde en regelrätt uppvärmning med en faktisk vägg för att värma upp deras målvakt fick äran att ta avspark i första halvlek. Taktiken såg ut att vara att rulla bollen och lura upp Skitlivet i press men givetvis går inte Skitlivet upp i någon sorts gegenpress utan är nöjda att det fortfarande står 0-0 och ligger rätt i positionerna för att straffa Gändish med sitt exceptionella kontringsspelande.

Tyvärr är det sällan vi får tag på bollen och motståndarna pressar mot Quislingen i målet men tillsammans med Snygg-Johan och Der Bomber avvärjs skott efter skott, hörna efter hörna och de blir frustrerade när vi efter en kvart in i första halvlek när vi får en inspark på offensiv högerkant och årets utropstecken Chippen 2 lunkar ut.

Ett djupt andetag och ett majestätiskt löpsteg i klass med Haile Gebrselassie smeker in en boll som hela Gändish missar och ett rakt skägg står och fiskar i mitten och avlossar Korpens hårdaste skott i manna minne och buren skakar än och 1-0 är ett faktum.

Motståndarna låter sig inte nedslås utan fortsätter att skapa halvlägen men ett kompakt försvar gör att resultat endast slutar i ytterligare fruktlösa hörnor.

Kvalmigt väder gör att elitspelarna i Skitlivet jublar när Ilir blåser av första halvlek och en mycket välbehövlig vila med en bombsäker 1-0 ledning.

Andra halvlek så radar Gändish upp för att pröva de norska reflexerna genom att skjuta direkt på avspark. Käpprätt åt helvete som väntat och norsken nära hjärtklappning får röra sitt sorgsna lekamen för att hämta ännu en förlupen boll.

Ett par minuter in i andra halvlek får FC Skitliv ännu en inspark på högersidan och Der Bomber försöker lunka fram men Quislingen säger nej nej nej och Der Bomber som är snabb första 10, rör sig med en lättjans suck så långt bort han kan från eventuellt bollinnehav.

Norsken skickar upp Jernbinho, Chippen 2 och Bolin i slottet och skinkar upp en klassisk skitlivsboll som Jernbinho med sin otroliga spänst hoppar upp och givetvis missar. Men vad gör det när även motståndaren missar och där bakom kommer den lille bålgetingen Chippen 2 och petar in 2-0 till publikums stora förtjusning! Direkt från spelboken.

Enkelt.

2-0 och bländande fotboll. Så får det givetvis inte gå till tycker Runnvik och jagar ikapp en stackars Gändishpojk med spring i benen i en vass kontring och hade mycket väl kunnat peta bort pojkvaskern med en liten, liten axel.

Fast ska det göras, ska det göras ordentligt. Själv är bästa dräng och så vidare – Runnvik använder ingen axel utan sopar på pojkstackarn med sån kraft att skägget kommer behöva en ny höft på gamla dar och gamle Runnvik får mest ont själv när han ligger där och försöker tindra med sina rådsjursögon i hopp om att ingen såg förseelsen.

Ismael kommer dock löpande med ninjasteg och hivar upp det blodröda kortet och lämnar FC Skitliv att slutföra matchen med en man mindre. För ett icke vältränat lag så hade det kunnat vara förödande men inte för FC Skitliv. Nej, nej, nej.

Vi plockar ner vår impotente forward och siktar på att rida ut stormen som vi förväntar oss komma med en extra mittfältare. Givetvis hjälper det föga och försvaret får slita ont resterande av matchen och klockan tickar oerhört sakta medans Gändish försöker etablera ett tryck.

Chippen 2 slutför matchen med att leka Neymar på vänsterkanten och springer åttor runt frustrerande småpojkar, gör både en och två tunnlar innan hans inlägg hamnar i en skitpöl borta på Reningsverket 600m bort.

Tre enkla pinnar och segertåget är på gång igen!

Målskyttar
Runnvik
Chippen 2

Assist
Chippen 2
Quisling

Rött kort
Runnvik