FC Skitliv – BK Stuga 2-4

Exakt 37 sekunder innan matchen blåstes igång på Korpvallen så sköljde ett monsunregn över Korpvallen i ett sådant tempo att alla på planen blev tilldelade simborgarmärket efter matchen. BK Stugas lagkapten fick även ett simhoppsmärke efter sitt försök att efterlikna Quislings patenterade filmningsförsök som Ilir än en gång viftade bort.

Tre timmar innan match var styrelsen tvungen att stänga matchtruppen då trycket var stort att än en gång få visa upp sig på hemmaplan. Två timmar innan match började ursäkterna. Rustas och Der Bomber – magsjuka. Orale hintar att han är skadad.

Nåväl, vi har åtminstone Allsvenskans största fixstjärna på plats. Runnvik kastar, mycket ärofyllt lagkaptensbindeln på en intet ont anande Bolin som tveksamt och motvilligt axlar rollen som kapten på den sjunkande skutan.

Monster-Mats i buren för dagen. Hell och Bolin som mittbackspar med Runnvik, Quisling och Sahlin strax bakom Jernbinho på topp. Snygg-Johan, Fulton och Orale som faktiskt masat sig hit. Karaktär.

Stuga sätter hög press redan från start – kan dom ha fått insideinformation att vi är rätt bedrövliga på det vi gör? Kanske.

De sätter kombinationspassar, snurrfinter och annat skit medans de sju lekamen i FC Skitliv mest är förvirrade och det tar kanske runt 5 minuter innan första bollen sitter i nät bakom Monster-Mats.

Nåväl, man ska bli bra på att ta avspark också och det tränar man ju aldrig på under träning utan det lär man sig bäst under match.

Matchen fortlöper och Quislingen tar ett otaktiskt byte och byter in Snygg-Johan som mycket snabbt och elegant tar sig in från avbytarbänken, lirkar sig igenom horder av Stuga-spelare och väl i eget straffområde gör processen kort och skickar in 2-0 till Stuga bakom en mycket besviken Mats.

2-0 relativt fort och det började lukta en klassisk kollaps. Det har ju hänt förut, om man säger så.

Ungtupparna fortsätter springa ofantligt mycket, som likt alla år är vår akilleshäl när vi ändå sticker upp och försöker, eller ja försöker och försöker, vi körde tjongbollar, det var vad vi gjorde men det är en taktik det med.

Tyvärr ganska fruktlösa försök. Men när den Allsvenska-profilen flyger fram över ängarna och ser Chippen 2 på högerkanten så börjar det osa katt.

Quislingen står ren på bortre stolpen och tjoar och tjimmar att han ska passa bollhelvetet men Chippen 2 tittar saktfärdigt upp och sträcker upp långfingret mot den rultige norsken innan han skeppar in reduceringen till 2-1 exakt tre sekunder innan halvleken är över.

Monsunregnet fortsätter och det blev Korpens kortaste halvtidspaus eftersom allas pungpåsar var på att krypa upp i röven för att få känna en tillstymmelse till värme igen.

FC Skitliv försöker flytta fram manskapet vilket oftast innebär ofantligt med yta för motståndarlaget när, inte om, utan när vi tappar boll.

Och mycket riktigt.

Stuga är nästan ren med Mats när Smebacken-sonen, som var lagkapten och som Ilir spenderade 8 minuter innan avspark att förklara att man får inte glidtackla i Korpen, dundrar in en sån magisk glidtackling som fått självaste Baresi att få myspinne och Ilir suckar djupt och får spendera ytterligare ett par minuter att förklara för Bolin att man får faktiskt inte glidtackla i Korpen.

Efterföljande frisparken hade Mats full koll på och tippar ut skiten till hörna.

Fortfarande 2-1 när vi får ett farligt frisparksläge – givetvis kliver kaptenen fram och produktplacerar bollen så högt, och så långt in i kärret det bara gick. Bara minuten senare får vi ett liknande läge och Jernbinho skrockar högt och tydligt att ni jävla sopor håller er undan nu för nu ska det dundras.

Stuga försöker samla ihop en mur medans Quislingen försöker tala om för dom att det behöver dom inte.

Quislingen vet.

Jernbinho produktplacerar bollfan än högre och än längre in i kärret än föregående kombattant. Magiskt.

Minuten senare är Smedjebackens finest igång i straffområdet igen och glidtacklar och Stuga tilldelas en straff medans Ilir får förklara för Bolin att man får inte glidtackla i Korpen.

3-1.

Kort efter går Runnvik sönder och lägger sig och grinar utanför plan nere vid Mats och Stuga gör 4-1 via ett inspel.

Sista skälvande sekundrarna får Jernbinho ett ypperligt läge att snygga till siffrorna men keepern gör en enastående reflexräddning men inte tillräckligt bra utan den ramlar ner hos Jernbinho igen som spelar bak den till Bolin som slutför ett modifierat Gordie Howe-hattrick med 1 mål, 1 ass och en orsakad straff. 4-2.

Stuga hinner ta avsparken när Ilir blåser av matchen och monsunregnet slutar tvärt…

Sakta men säkert bygger vi upp vårt självförtroende och snart är vi tillbaka i högform igen. Var så säker!

Nästa batalj är troligtvis på onsdag redan då vi möter Liljan. Enkla tre pinnar alltså.

Målskyttar
Chippen 2
Hasselbaink

Assist
Hasselbaink
Jernbinho