Cupsammandrag

Efter månader av gedigen scouting och förberedelser så var dagen äntligen kommen att bekänna färg i årets Futsal-cup. Faktum är att scoutingen varit så gedigen att vi inte ens hann med en enda träning sedan Augusti.

Träning för talanglösa, det är sen gammalt det.

Styrelsen skickade innan samling ut ett PM om hur dagen skulle fortlöpa.

Bra att ha med sig:
Benskydd
Skor (ej skruvdobb)
Strumpor.

9.30 – Samling.
Efterblivan hinner knappt ner i omklädningsrummet innan han kläcker ur sig att han har då minsann inga strumpor med sig. Hur ska han göra nu? Ja. Inte vet jag. Du får väl ringa en vän.

Han väljer att ringa Der Bomber 9.40 för att se om han kan ta med sig ett par extra strumpor då han inte heller behagat att följa vårt strikta schema. Ett kort och givande samtal senare så säger Efterblivan att Der Bomber inte kommer alls för Der Bomber är sjuk. Efterblivan säger även att nu när han tänker efter så är han själv är lite sjuk.

Men vad ända in i glödheta helvete.

Snygg-Johan kontrar med att han har då inga benskydd med sig.

Men vad ända in i glödheta helvete.

9.55. 10 minuter kvar till match. Vart ända in i glödheta helvete är Fulton någonstans då!? Vi anställer ett halvt callcenter som försöker få tag på karln utan framgång.

10.10 FC Skitliv – FC Totti 1-0

Fulton var den som senast rörde en boll i samband med straffmissen i Augusti – och han hade inte ens dykt upp. Dåligt omen.

Men den som väntar på något gott väntar till 4 minuter efter matchstart när exhibitionisten dyker upp. Noga planerat in i minsta detalj så han att får visa upp sina uppumpade biceps för storpubliken i Lugnets A-hall.

1-2-1 var taktiken för dagen. Helt obeprövad taktik och högst troligt inte kalibrerat för det manskap vi lyckats uppbringa men coachingstaben håller inte till i Korpen för deras exceptionella fotbollskunnande.

Totti, som scoutat, har fler spelare än Sovjetunionen hade soldater under andra världskriget. Dör en, in med nästa och viker någon ner sig så får dom ingen grogg på Bowlingen sen. Illa.

Ungdomarna springer och springer genom matchen, dom skapar lite halvlägen med Quislingen i mål avvärjer allt och det dröjer till 14.20 in i matchen tills Lord Friendzone med en Zidanesque-passning till Snygg-Johan på vänsterflyen som stannar på en femöring, skickar Totti backen att hämta en gratis korv i kulverten, viker in och med sin näst mest bedrövliga fot smeker in 1-0 intill stolproten.

Bergsäker vinst.

Målskytt
Snygg-Johan

Assist
Lord Friendzone

11.30 Slarvsylta BK – FC Skitliv 0-0

Bataljen fortsätter. Historiskt sett så har det alltid varit jämna matcher dessa lag emellan och så även idag. På förhand trodde vi nog att vi hade störst chans för en trepoängare i denna match men summa summarum så var det en hårdare fajt än mot Totti.

1-2-1 taktiken fortsatte i denna match. Orale hade lyckats pallra sig till arenan och fick chansen från start i mittlåset vilket fick övriga i laget att få hybris.

Vilket är fine, man måste få blomma ut och uttrycka sig på de stora arenorna.

Däremot så lider ju även Orale av en dos hybris och kör en del soloräder längs kanten. En del lyckade, en del mindre lyckade.

Vilket är fine, man måste få blomma ut och uttrycka sig på de stora arenorna.

Detta resulterar ju att det mest vältränade laget på planen får mycket kontringar på sig då exakt hela laget befinner sig på offensiv planhalva titt som tätt med en ytterst tvivelaktig hemåtjobb-anda.

Slarvsylta skapar mest chanser matchen igenom utan resultat. Derstinho verkade ha hittat nån archenemy på läktaren han ideligen försökte skjuta ihjäl men någon hade satt upp ett förbannat nät framför läktaren så han fortsatte att försöka skjuta igenom det. Utan resultat.

Med 15 sekunder kvar har Orale bollen på mittplan och vi ska bara spela av matchen och räkna hem en pinne när han blir av med den samtidigt som resterande Skitlivare med hybris står borta vid motståndarmålvakten utan en tillstymmelse till hemjobb.

Orale får slita ont och jagar mot personen med boll som vrickar den förbi Orale och friställer Karlsson som med exakt 3 sekunder kvar av matchen får chansen att bli hjälte men Quislingen i målet flaxar till och ser till att det slutar mållöst.

12.30 Liljan – FC Skitliv 2-0

Atleterna i FC Skitliv börjar redan känna av det extremt hårda spelschemat. Samtidigt vet vi att Liljan haft det tufft första två matcherna, förlorat båda inför mötet mot oss. De har en liten trupp.

Allt detta hjälpte föga.

Liljan springer mycket vilket är vår akilleshäl. De skapar inte mycket framåt och det är faktiskt FC Skitliv som får en gyllene chans att spräcka nollan.

Med finess och tålamod så bygger vi sakta men säkert upp ett monsteranfall från backlinjen där Orale och Lord Friendzone samarbetar med att passa varandra för de är väl medvetna att om de passar någon annan så går det mest troligt på skit.

Orale med bollen på högerkanten, passar in till Lord, samtidigt som Orale sätter fart längs kanten, Liljans försvarare vet inte bättre utan dom markerar istället den mest ofarliga på banan, Jernbinho. Lord uppfattar situationen och med ännu en Zidanesque passning som skär igenom hela Liljans försvarslinje ned mot hörnflaggan där Orale nu befinner sig.

Samtidigt utspelar sig en batalj i ett parallellt universum där Jernbinho gör en patenterad löpning som ingen förstår sig på, inte minst Liljan försvararen som är så förvirrad över vad fanskapet försöker med och lämnar honom.

Tillbaka till Orale som på ett tillslag skeppar in bollen mot straffområdet. Jernbinho av alla står helt ren, en meter från mållinjen. Garanterat mål.

Han lyckas på något sätt få den över buren. Magiskt. Det är därför han är på topp.

Liljan tröttnar och skeppar in två kassar.

Jernbinho försöker sig på en rövare i slutet när Liljan-keepern har bollen i handen. Nickar den ur händerna, denna gång endast 30cm från mål, helt öppet mål. Skjuter utanför.

13.10 FC Skitliv – Gluchen stålpöjkar 1-0

Borlängelag. Förväntar sig själva att gå till final. Möter FC Skitliv. Dagen är förstörd. Kan inte bli bättre.

Underskattning? Kanske, men vad gör det. Orale bombar in 1-0 efter 3 minuter från en pass av Efterblivan och sedan lägger vi oss på försvar och frustrerar skiten ur motståndarna.

Snygg-Johan får i slutet chansen att punktera matchen med en inverterad Jesper Blomqvist men efter att han grundlurat keepern så skeppar han den i stolpen. Alltså inte i sidan av stolpen så den gick ut till inspark eller något – nej, mitt på stolpen så den studsar ut till första bästa motståndare så de kan börja kontra när Snygg-Johan ligger som en klubbad säl och begrundar sitt dåliga sikte.

Efterblivan visar även upp sitt taktiska sinne och “råkar” sparka bort bollen när Gluchen får en inspark och blir belönad med ett gult kort för gott uppförande.

Mål
Orale

Assist
Efterblivan

Varning
Efterblivan

13.50 FC Skitliv – Advokatfirman Glimstedt 1-3

Glimstedt hade kört över i stort sett allt på vägen fram till sista gruppspelsmatchen mot oss och ingenting tydde på att något annat skulle ske nu heller.

Riktigt trötta pojkroppar ställde upp för match och Efterblivan kastade in handduken för att han behövde gå hem och sova så han orkade dricka öl senare. Logiskt tänkt och han beviljades permission.

Glimstedt som faktiskt besitter någon typ av fotbollskunnande, kör kanske inte för fullt då dom kommer spela final senare men ändå ser det överlägset ut och det dröjer inte länge än 1, 2 och 3-0 kommer.

Matchens prestation står dock Jernbinho av alla för. Karln som inte kan träffa en vägg om han så ens sitter på ett utedass kanaliserar sin inre Messi och bryter sig loss från sin försvarare och lyckas med en magisk chip över den utrusande keepern och reduceringen är ett faktum.

Mål
jernbinho

Assist
Orale

15.10 Bronsmatch | FC Skitliv – Gluchen stålpöjkar 0-3

Bronsmatch. Vi hade väl egentligen inte räknat med att komma så här långt. Budgeten sprack så vi fick skicka ner medieansvariga till Bolaget och sitta med en skylt att FC Skitliv behövde domarpeng.

Som sagt ny match, nytt spelartapp. Lord Friendzone kastade in handduken och lämnade 6 sorgna lekamen kvar att försvara lagets färger i sista matchen.

Gluchens sparkade in 1-0 i bortre relativt tidigt. 2-0 kom efter ett inspel i slottet och öppen bur. Jernbinho och Snygg-Johan försökte bättra på sifforna med varsitt självmål men norsken väl medveten att man aldrig kan slappna av, speciellt inte om ens medspelare har bollen, lyckas avvärja situationerna.

3-0 kommer på en hörna och en styrning i mål.

Avslagen match. Höjdpunkten är väl när Quislingen i mål försöker ta livet av sig genom att välta målburen på sig själv. Inte ens det lyckades han med.