PSG – FC Skitliv 1-5

Det var en hop med slitna kroppar som masade sig till Korpvallen för säsongens sista seriematch mot jumbon PSG. 

Något tryckt stämning på uppvärmningen då Af Öring insinuerat att han lägger skorna på hyllan om vi skulle förlora idag.  Spelarna visste inte riktigt om de skulle försöka vinna matchen för att få känna på segerns sötma än en gång eller faktiskt köra en läggmatch och eventuellt bli av med fanskapet en gång för alla.

Tufft val.

Der Bomber dyker upp mäkta irriterad över att hans kanske enda maxlöpning upp till offensivt mål inte fick den äran den förtjänade i förra matchreferatet. Löpningen mynnande givetvis inte ut i någonting, men givetvis, sådana eskapader måste få sitt erkännande. Bra gjort Der Bomber.

PSG såg länge ut att få starta matchen med en man kort men Af Öring, karljäveln som hotar med att sluta om vi skulle förlora, rekryterar halva Slarvsylta till PSG så det slutar med att de har två eller tre avbytare istället för en man kort.

Konspirationsteorierna haglar.

I mål återfinns den gamle Korsnäs-legendaren Lars Svan och krigarna i skitlivet drar en suck av lättnad då de slipper försöka hänga på i hans eviga löpande och i första halvlek så börjar PSG starkt och skapar ett par små chanser utan att testa norsken alltför mycket medan FC Skitliv är segstartade och kommer upp i normal standard.

En inspark från målvakt in mot mittcirkeln tas ned ohyggligt dåligt av en PSG mittfältare och Runnvik är där med elvispen och på något sätt lyckas få bollen till Snygg-Johan, och här brukar ju anfallet vara slut, men för en gångs skulle lyckas han med bedriften att passa en medspelare. Medspelaren denna gång var Af Öring, och här brukar ju anfallet var slut, men hör och häpna, assistkungen smeker vidare till Fulton som inte besitter tillräckligt med fotbollskunnande för att placera in en boll i ett hörn utan  det ska sitta stenhårt i mitten och strax under ribban annars är det ingen idé. Tur för oss att likt sist så gjorde den exakt det. 

1-0.

Der Bomber, fortfarande märkbart upprörd över behandlingen, frustar på sidan och staben får stryka hans silverrävsman medhårs för att på så sätt lugna ner honom en aning.

Chippen som var tillbaka efter sitt massiva Legobygge i sommar hann bara vara inne ett par minuter innan han letade upp PSG främsta anfallsvapen och sparkade ner honom så fort ögonblicket infann sig. Trots Chippens tårande rådjursögon och putläppar så kände sig Ilir manad att döma frispark. En frispark, som likt förra matchen gick direkt i mål.

Af Öring såg oroväckande nöjd ut med Quislingens magnifika ingripande. Det här börjar kännas igen, vi börjar tappa lite momentum i och med kvitteringsmålet och PSG får nytt mod. Föga hjälper det när det kommer en långboll centralt från PSGs planhalva och Hell försöker hinna undan bollen men den dimper ned i huvudet på honom och landar perfekt hos Orale som befinner sig vid halvcirkeln på vår planhalva. 

Rekryteringen börjar betala av sig när Orale vänder upp, snubbelfintar två, tre personer, närmar sig mål, skriker åt Af Öring att försvinna från planen, dribblar en till och viker in höger och drämmer av en haubits mot stackars Svan i målet som väljer att lägga sig ner för att undvika en ofrivillig halshuggning.

Hell skyndar sig ner till statistikansvarige Quisling och påpekar att han faktiskt borde få assist på målet och äntligen få slippa höra historier om hans episka självmål från förr.

Och ja, visst, rent krasst så har ju Hell rätt i det han säger men samtidigt så får ju Orale göra allt jobb själv från egen planhalva. Det är som att säga att man är ute och går med en rullstolsbunden och när de kommer fram till en brant nedförsbacke så puttar man ned rullstollen för backen. Rullstolen kommer ju komma ned för backen utan din hjälp och så vill du ha credd för det?  Magstarkt.

2-1 i halvtid.

Af Öring uppmanar till mer skott i andra halvlek, han missade och att poängtera att man kanske inte borde skjuta jämt, även om man inte har en sportmössa till att träffa mål. 

Det sköts så fruktansvärt illa att Naturvårdsverket dök upp och läxade upp oss att om vi fortsätter så här så det snart slut på skog i Sverige. Och det är inte bra.

Efter uppläxningen så händer något, jag vet inte riktigt vad, men Fulton får bollen och även han lyckas, för första gången, att passa en med samma tröjfärg som honom och det är inte mindre än Chippen som drar sista backen och med älgakliv galopperar sig till ett friläge som han, som sig bör, chippar retfullt enkelt över målvakten till 3-1.

På avsparken efter 3-1 målet så är Runnvik påpassligt framme och stjäl bollen precis efter att avsparken har gått, PSG stannar upp medans Runnvik löper som han precis blivit påkommen av att snatta damtrosor på Åhlens och fläskar på ett rungande skott som målvakten släpper retur på och skägget är där och sparkar och sparkar tills bollen dimper in i nätmaskorna till 4-1. PSG protesterar vilt utan någon vidare sympati från Ilir.

Quislingen som inte haft så mycket att göra under andra halvlek har fått jaga ikapp ett förlupet skott och ställt upp för en inspark. Af Öring står redo på offensiv planhalva och skarvar ner bollen, mot bättre vetande, till Snygg-Johan vars förstatouch är i paritet med två betongsuggor och än en gång startas det en kontring mot FC Skitliv. Der Bomber som fortfarande är grinig som få har kommit in på planen och vältrar sig på sin mittbacksposition när  PSG försöker sig på en genomskärare som Der Bomber, med sitt magnifika spelsinne läser tämligen enkelt och fortfarande mycket besviken och förbannad får nog.

PSG stackars forward får möta sin överman när Der Bomber spänner skinkmuskelaturen och lassar på en sån stenhård vrist rätt i ansiktet på tjejen så hon lägger sig ned och funderar på om hon verkligen gjort rätt val här i livet.

Taskigt.

Till skillnad från Runnvik så är människan inte vek utan ställer sig upp direkt, borstar av sig och fortsätter köra utan att gnälla. Se och lär Runnvik.

Årets besvikelse Orale har vässat formen lagom till säsongen är slut och med ännu en dribblingsräd så avlossas det en vänsterdoja i en maklig takt som gör att bollen letar sig in i bortre burgaveln och fastställer slutresultatet 5-1.

Nu laddar vi för cupspel i helgen vilket gör att det minst spelas tre matcher på en vecka. Kan man reservera rum på Akuten redan nu?

Mål
Orale x 2
Sahlin
Fulton
Runnvik

Assist
Fulton x2
Hans
Hell