FC Skitliv – FC FaluGruvKorvarna 1-3

Ivriga att komma igång efter sommarens elitvila så var staben på Korpvallen och skulle scouta onsdagens motståndare PSG som börjar säsongen med att köra fultaktik och lämnar WO ikväll – alldeles uppenbart att det här är en medveten taktik för att komma fräscha och utvilade när de ska möta ett skadeskjutet och patetiskt FC Skitliv.

I brist på scouting valde staben samt Der Bomber att börja värma upp i god tid före match. Der Bomber, med sitt silverrävs hår svajandes i den något kylslagna augustikvällen visade upp sina nya akrobatiska konster medans Af Öring visade nya sätt på hur man kan köra ner så mycket fot som möjligt i backen innan man träffar bollen.

En motståndare dyker upp under uppvärmningen och radar upp två bollar som han borrar upp i nättaket från 40 meter allt medans dom tre amigosarna turas om att hämta bollar i kärret.

Glidtacklarn från Marnäs, Hagelin dyker upp på sin Honda MC och iförd en gedigen jeansoutfit hänger han på uppvärmningen när Skitlivs finest försöker passa bollen till varandra i ring.  Oklokt val då han nästintill får huvudet avskjutet av Quislingen som färskt i minnet minns hur många mål Hagelin har orsakat på sin mycket korta karriär i Skitlivet. Hagelin visade dock prov på både speluppfattningen och snabbhet när han snabbt som en iller med Jonnys-senap i stjärten vek undan ansiktet i sista sekund.

Runnvik dyker som vanligt upp i exakt sista sekund före match och vi får ihop en startsjua beståendes av en backlinje med Orale och Der Bomber. Framför dessa gemytliga herrar stoltserade vi med Runnvik, Af Öring och Snygg-Johan som skulle få äran att hjälpa stackars Fulton på topp med att säkra segern. Längst bak stod Norges stolthet Quisling i givakt.

Avsparken börjar med Gruvkorvarna tar avsparken och sedan får vi återuppleva ett historiskt religiöst  ögonblick  när FC Skitlivs samlade trupp öppnar upp sig likt Moses delade havet;


Kvar längst bak står en stel, tjock norsk som alibislänger sig och skriker målvaktsöga när motståndaren placerar bollen till vänster om honom – och mycket riktigt – innerstolpe och ut. Så enkelt.

Halvleken fortlöper med att FC Skitliv som vanligt är det mer mediokra laget medans Gruvkorvarna skjuter hejvilt men träffar inte riktigt mål och när norsken får bollen av Orale så finns det ju bara ett alternativ och det är att skeppa bolljäveln så långt bort från eget mål som möjligt. En något misslyckad utspark som ändock letar sig förbi den första försvararen för att träffa ett patenterat Korpenhål i mattan gör att den studsar över nästa försvarare och går fram till Fulton som ligger och fiskar i bakvattnet. Han får ett magiskt läge med vänsterdosan och alla skriker skjut, men nej, Fulton är inte som alla andra barn. Fulton petar bollen till sin högerkanon och dammar till bollen extremt hårt så den går ribba in och 1-0 till era hjältar.

Kapten Af Öring basunerar ut att nu körvi defensivt resten. Taktiken fungerade klockrent i exakt två och en halvminut när Runnvik, karln som man lär hålla i handen när det fläktar ute så att han inte flyger bort, bestämmer sig för ett motlägg – och vi kan väl alla lista ut hur det gick? Indisponibel resten av matchen och publikum får bevittna ännu en klassisk uppförsbacke när vi får spela 85% av matchen med en man mindre på planen.

Gruvkorvarna får vittring och inleder en infernalisk anstormning mot Skitlivet som, trots sin gedigna sommarträning, inte riktigt orkar längre och ett misslyckat skott letar sig diagonalt in mot bortre stolpen där givetvis inte en Skitlivsspelare är först utan en motståndare som bara rakar in kvitteringen.

1-1 står sig halvleken ut och mestadels av taktikgenomgången var att berätta för Runnvik vilken kärring han är.

Fulton startar andra halvlek med en avspark till Af Öring som visar framfötterna och skjuter så fort han får chansen. Gav föga, men skott på mål inger respekt hos höjdarna.

Af Öring som gillar att stå i centrum jagar ikapp en stackars motståndare och sparkar ner honom strax utanför straffområdet, mitt i skottsektorn. 

Vad karln gör sen är att han imiterar Sebastian Larsson mot Tyskland under VM och viker undan herrgrytet precis när skottet kommer som istället för att träffa något onödigt så borrar den sig rätt upp i krysset till 2-1.

Aja, fortfarande match försöker de patetiska anletena intala sig. En man mindre är dock inte Skitlivets gebit, skulle faktiskt kunna sträcka mig till att fotboll överhuvudtaget kanske inte är Skitlivets gebit.

Det trummas dock på och vi flyttar upp Orale längs kanten och det blixtrar till och han visar prov på varför vi överhuvudtaget signade honom i år när han vänder ut och in på försvarare och driver in från sin högerkant och avlossar en stenhård vänster som skulle kunnat borra in sig i bortre hörnet till Orale första korpmål någonsin. 

Men nej, givetvis inte. För vem kommer inte löpande som ett skållat ollon från sin vänsterkant om inte allas våran kapten Af Öring som hoppar så graciöst framför skottet och blir skjuten i magen i stället för att vi kunde jubla åt en magisk kvittering.

Det är poesi.

Gruvkorvarna sätter punkt för matchen när de fumlar in 3-1 i slutskedet av matchen. 

Mål
Fulton

Assist
Quisling

Varning 
Fulton