Cupsammandrag

Kvartsfinal: PSG – FC Skitliv 0-2

Tredje matchen för veckan och innan det uppdagades att vi lottats på PSG var de flesta inställda på att dagen skulle bli en one game performance för att sedan återgå till sängliggande i fosterställning och gråta.

Lottningen ingav dock nytt hopp i laget och det kändes som att en kvartsfinalplats inte skulle vara några större problem att nå med denna magnifika trupp vi lyckats samla ihop för dagen.

PSG som även de samlat nytt mod sedan sist var de som började bäst och de hade en farlig chans relativt direkt som lite turligt gick stolpe ut. 

Matchen är en sådan match som vi oftast förlorar, vi skapar chanser på chanser men idag var en sådan dag att om målvakten hade suttit på läktaren och vi hade öppet mål från en meter så hade vi träffat målvakten i magen. Det gick bara inte att få in det förlösande 1-0 målet och frustrerade går vi till halvtidsvila med 0-0.

Cirka 3 minuter in i andra halvlek får den skäggige Runnvik feeling och drar en försvarare för att sedan avlossa sin vänsterfot, bollen seglar i stolpen och ut och alla suckar utom den gänglige 90-talisten Efterblivan som är påpassligt framme och slevar in ledningsmålet.

Med momentumet på vår sida så driver Af Öring upp bollen och serverar Runnvik, som fått hybris efter senaste soloräden och tar det ett steg längre och snubblar ifrån tre försvarare innan han retfullt enkelt placerar in 2-0 via stolpen.

Resten av matchen är en transportsträcka och vi avancerar till kvartsfinal.

Målskyttar
Runnvik
Efterblivan

Assist
Runnvik
Af Öring

Semifinal: FC Skitliv – FC Falugruvkorvarna 3-2

Fjärde matchen för veckan. Det gör ont, man gråter lite inombords men vi går ut på plan med vetskap att det kommer bli tufft mot Gruvkorvarna som vann sin kvart mot serietvåan FC Totti med 1-0 samtidigt som de inte har en i laget med en fettprocent över 5.2%. 

Givetvis spelar låter vi motståndarna äga boll, mestadels för att vi hinner inte ikapp dom men även för att det passar våran spelstil rätt bra. Gruvkorvarna spöade oss sist i serien med 3-1, dock med en man mer nästintill hela matchen så vi visste att vi hade en chans att vinna det här även om många var rätt nöjda med dagen och ville åka hem och lägga sig i fosterställning.

FC Skitliv satsar på kontringar och när utlandsimporten Runnvik stjäl bollen från en försvarare och driver upp i planen och avlossar sin vänster för andra gången för dagen så kan vi räkna hem 1-0 genom en stolpe in. Succé.

Gruvkorvarna kommer ingenstans mot ett kompakt Skitlivsförsvar och via korpens kanske snyggaste mål någonsin gör vi 2-0. Ett inlägg nickas bort av en försvarare och Af Öring är så när på att förstöra situationen men Orale, via god kommunikation påtalar att Af Öring kan göra något annat, vilket karln även gör och briljerar med FC Skitlivs första överlapp någonsin och Orale kan inget göra än att släppa bollen till Af Öring som smaskar på ett inlägg som till synes blev resultatlöst men den långhårige Ivan som nyligen skaffat Tinder och en etta på 24 kvadrat slänger fram sina solbrända innanlår och får till en teleskåptå så den seglar in i bortre hörnet. Magiskt.

2-0 i halvlek. Ett resultat som vi har för vana att fucka upp. Mycket riktigt, i andra halvlek tar Gruvkorvarna tag i taktpinnen och ett inlägg senare så är Snygg-Johan där och agerar målvakt i straffområdet och Gruvkorvarna tilldöms en straff som de säkert sätter till reducering 2-1. 

Inte bra för moralen. Gruvkorvarna har fått blodvittring och fortsätter med en massiv anstormning medans försvaret får slita hårt för att freda sitt mål. Snygg-Johan, ni vet han som orsakade straff får en magnifik boll utrullad av Quislingen som han sedan förvaltar på bästa sätt genom att passa Jocke som dribblar av samma försvarare både en och två gånger innan han smäller dit den i bortre hörnet med vänstern till 3-1. Vilken braksuccé!

Säg den lycka som håller dock. Ett par minuter senare är det haveri i försvaret och när deras Björn Borg får stå och måtta i slottet utan press så sitter ännu en reducering i hörnet av Skitlivskassan och det blir nerv i matchen. 

Gruvkorvarna stormar på med nytt mod efter reduceringen när Orale kontrar och driver in bollen i straffområdet och blir bryskt omhändertagen och tilldelas en straff. Quisling längst bak ger till känna att Af Öring inte ska ta den varpå Af Öring i något slags bakfullsvredesmod börjar gorma någonting om att spelare fan inte vet vilken jävla position dom spelar på.

Mycket förvirrande. Så förvirrande att Jocke som ska slå straffen bränner den och Gruvkorvarna får än en gång en boost till att ta detta till förlängning men som man brukar säga;

Offence wins games, defence wins championships

Försvaret dominerar och vi tar oss till final!

Målskyttar 
Jocke
Efterblivan
Runnvik

Assist
Af Öring x 2
Snygg-Johan

Final: Liljan – FC Skitliv 0-0, 4-2 e.s

Femte matchen för veckan och nu börjar kroppen på allvar undra vad fan det är som försiggår. 

Liljan som var direktkvalificerade till semifinal där de mötte Slarvsylta som de vann mot med 4-2 hade dels bara spelat en match för dagen medans Skitlivet nu skulle spela sin tredje bara idag! Samtidigt har Liljan ungefär 16 avbytare för att verkligen springa oss trötta. Som om vi nu inte redan var det.

Liljan har historiskt sett extremt svårt mot oss, jag menar, dom vinner ju alltid mot oss, men det är uddamålssegrar medans dom på något sätt pulvriserar allt annat motstånd och redan innan match är dom något nervösa över att dom har så svårt att få hål på oss.

Taktiken är som vanligt, låt dom ha bollen och så försöker vi kontra. Vi har ett par lägen där vi hade kunnat få in en boll men det är Liljan som skapar de flesta lägena och Quislingen får göra skäl för lönen i den här matchen.

0-0 i halvlek och domaren frågar om vi vill spela förlängning eller gå direkt till straffar om det nu skulle vara oavgjort efter fulltid, FC Skitliv ber på sina bara knän att vi kör straffar direkt men Liljan är stenhårda och vill köra förlängning. Skitliv.

Andra halvlek har samma prägel som första, vi tjongar långt och är kompakta hemåt när Liljan kommer i anfallsvåg efter anfallsvåg och Liljan börjar bli frustrerade att det inte får hål på dessa sopor som knappt kan stå upp. 

Det blir dock inget mål för Liljan och inte heller för FC Skitliv och finalen går till förlängning. En förlängning som FC Skitliv spendera 99% av tiden i eget straffområde, en enorm press från Liljan som inte ville att det skulle avgöras på lotteri i och med straffar men det går inte som de tänkt och Skitlivet håller undan med nöd och näppe till straffläggning.

Quislingen är ut och pekar ut vilka som borde skjuta straffar, ingen lyssnar och det blir som det blir. FC Skitliv får börja skjuta och vi halar fram det hetaste vi har, både skäggvis och fotbollsmässigt – Runnvik.

Runnvik stirrar ut målvakten och sätter den till höger om målvakten. 1-0.

Quislingen vaggar in i mål för att försöka mota Liljans första straff, och ett magnifikt hängbukssvin fallandes till höger räddar straffen. 1-0.

Vi skickar fram Orale, så här i efterhand ett misstag då han tidigare i matchen som första spelare i Korpens historia sköt så högt över att han missade alla träden som står i kärret.

Orale kliver fram och skjuter den stenhårt i ribban och ut. 1-0.

Liljan kliver in och smäller in 1-1.

Af Öring steppar upp och innan han nått bollen så säger han “Hej då bollen” och skeppar den tolv meter över. 1-1.

Liljan sätter 2-1.

Quislingen skulle inte ta någon straff men när han vankar från målet så är det ingen som går fram för att lägga straff och således känner sig norsken tvungen att skjuta. Stensäkert i högra hörnet till 2-2.

Liljan sätter 3-2.

Fulton med alldeles för stort självförtroende går fram, karln har aldrig slagit en bredsida förut och skall testa det i en direkt avgörande straff. Det kan ju bara gå på ett sätt eller hur? Mycket riktigt, den mest tafatta bredsidan i mannaminne missar inte bara målet utan den kommer knappt fram till målet och Liljan behöver inte skjuta sin sista straff.

Det är över. Liljan vinner med 4-2 efter straffar.

Oavsett, vilken bragd av FC Skitliv. Ingen trodde på oss, inte ens oss själva och så skapar vi sådan magi som ger eko i fotbollseuropa.

Nu får vi en välförtjänlig vila på ett år innan nästa års Korp drar igång. Väl mött!

Straffar
Runnvik
Quisling

Missar
Af Öring
Fulton
Orale

Säsongens statistik.

Bäste målskytt: Quisling (6), Runner-up: Efterblivan (5)
Assistkung: Af Öring (7), Runner-up: Quisling (4)

Årets buse: Fulton (3 gula), Runner-up: Af Öring (2 gula)