FC Skitliv – IK Orten 1-1

Ett massivt publikstöd välkomnade in laget på Korpvallen som en gång för alla skulle visa sitt sanna jag och kriga hem femteplatsen till alla våra tillresta fans från norr till söder men man får ju vara glad för det lilla i livet för det håller i sig ungefär lika länge som Skitlivet kan bibehålla en ledning.

Det taktiska upplägget lyder inför döva öron strax innan match och det är knappt att manskapet vet vilka som ska vara eller inte var på planen när väl Ilir blåser igång och självutnämnde managern Af Öring suckar djupt och lämnar bänken för att ljuga med några karlar med imponerande skäggväxt på läktaren.

IK Orten, som lider av manfall vid matchstart startar med deras bästa spelare i backlinjen vilket vi också hade kunnat göra – tyvärr besitter vi inga bra spelare så det blev konditionsbaserat än en gång där de med en gnutta spring i benen fick starta längst bak och sen trappa ner tills man stötte på Quisling på topp.

Första halvlek är lite böljande men det är Skitlivet som skapar någonting man skulle kunna kalla målchanser om man har grava synproblem. Däremot så kommer det till slut ett läge helt ur det blå när Sahlin med en bedrövlig passning som är på väg ut till inspark när nittiotalisten Efterblivan kommer utskjutande som en bukkakefest från högerkanten och hoppsparkar in bollen i mål. Efterblivan som fått ett liknande mål bortdömt tidigare skyndar sig upp och tindrar med ögonen mot Ilir som tycker synd om karln och med viss tvekan dömer mål.

Världsklass.

FC Skitliv rusar hem och sätter tre man på att markera Dersten för att hålla ledningen och samtidigt får Orten in ett par förstärkningar och börjar ta över mer och mer medans Orale och Snygg-Johan, dagens backpar får slita ont för att försvara det utsatta Skitlivsmålet och sköter sitt jobb med bravur. 

Ortenspelarna springer som dom fått senap i stjärten hela tiden och det är löpning efter löpning och ingen tillstymmelse till att tröttna så ser Skitlivet ingen annan utväg än att falla tillbaka till sitt spel som de vet att de behärskar och börjar skicka bollarna så långt bort från planen som möjligt.

Strax innan halvlek så skeppar Mats på en inspark mot en onödig norsk som får en knuff i ryggen och tilldelas en frispark strax utanför straffområdet. Målvakten ställer upp en i muren och ställer sig till höger om muren och lämnar hela sin vänstra sida helt öppet. Det är så gott som straffspark.

Det är så givet 2-0 att Quislingens tröja redan påbörjat sin målgest när fanskapet lyckas med bedriften att skruva den runt enmansmuren och rätt på målvakten som lyckas få ut den till hörna. Den efterföljande hörnan går än en gång på en omarkerad norsk som nickar bollen utanför och en besviken Ilir blåser av första halvlek.

Af Öring gestikulerar vilt i halvtid med sin imaginära taktiktavla och försöker få Orale att inse att hans medspelare är ganska så värdelösa och att det faktiskt inte är någon idé att passa dom utan att det är bättre att göra allt själv.

Orale som ännu inte lärt sig att det som kommer ur Af Örings mun är just avföring – och litar blint på sin manager och andra halvlek hinner knappt starta innan hans första försök till soloraid på högerflyen går av stapeln. Försöket går mindre bra när hans andra mindre begåvade lagkamrater inte tycker att det är någon vidare bra idé att försöka hjälpa Orale som just nu står och febrilt försöker komma loss från tre(!) motståndare. Karln förlorar givetvis kampen och bollen hamnar hos deras supervassa striker som rullar in 1-1 i tom kasse.

Skitliv.

Motståndarna som fick tag på någon extra stark och exklusiv senap efter målet fortsätter att springa på allt och ett tröttare och tröttare Skitliv börjar få problem med att stå emot när deras striker än en gång får ett gyllene läge strax utan för boxen och avlossar ett riktigt bra skott som en spänstig Mats är nere vid stolproten och räddar ut till hörna.

Trots ett massivt tryck så får FC Skitliv lägen att avgöra matchen och denna ständigt skäggiga Runnvik som vi flugit hit från Amerikat och hjälpt till att förstöra Ozon-lagret på köpet bränner läge på läge. Runnvik klagar givetvis på att det är för mycket sol i ögonen så han kan inte se något och det är därför han skjuter som en jävla kråka. Karlfan har spenderat det senaste året i Kalifornien – det enda som finns där är väl för fan sol!? Man kan ju tycka att han borde acklimatiserat sig, men icke! Skandal!

Halvleken fortlöper med att motståndarna springer och vi lägger långbollar på statiska strikers. Ingen banvinnande taktik.

När det är fyra minuter kvar och ännu en förlupen boll slagen mot Quislingen så får norsken nog och går och sätter sig bland fansen på läktaren vid motståndarmålet och ropar in Fulton att göra någon nytta.

Orale som vill revanschera sig för sitt fantastiska ingripande i försvaret smyger sig uppåt i banan och med en magisk tunnel på Ortens försvarare så är han helt ren framför mål med endast målvakten kvar att överlista och med oceaner av yta att bara lägga in vinstmålet på så avslutar han i klassiskt FC Skitliv-manér och missar helt sonika målet.

Ilir orkar inte mer. Han blåser av. Ni kanske ska testa på någon annan sport? Någon som ni kanske inte är helt värdelösa på? Boule?

Faktum är att  vi aldrig gjort en sån här bra säsong, någonsin. Nu kör vi lite sommarvila och sedan kommer vi tillbaka mer vältränade än någonsin den 14 augusti! Höj!

Målskytt
Efterblivan

Assist
Chippen