Falun Oilers FC – FC Skitliv 3-2

Ledningen blev innan kvällens match konfronterad av FC Skitliv ultras som var rasande över att det inte kablats ut över etern att matchen i måndags var inställd. Uppviglaren Ilir stod bredvid med ett flin och hetsade upp stämningen till den grad att Quislingen behövde ringa in SÄPO för personskydd för att klara livhanken.

FC Skitliv kom till start med hela elva(!) man ikväll och många undrade hur det här skulle gå att organisera då vi inte kan organisera oss när vi knappt får ihop en startsjua. Med fyra stycken på avbytarbänken så har vi endast sex stycken på planen när Ilir är redo att blåsa igång och Quislingen undrar vad fan i hela helvete det är som händer och frågar sig vart den sjunde är så visar det sig att Fulton är på skogspromenad i kärret. Efterblivan får slita av sig överdragskläderna och kasta sig in på planen och det kan inte ta mer än en och en halv minut innan den skäggige Runnvik hittar in till Efterblivan som läckert förlänger bollen i bortre hörnet till 1-0.

Folket på läktaren trodde nästan att dom åkt tillbaka i tiden och fick bevittna Sovjets gamla klassiska hockeylag när FC Skitliv är fullständigt överlägsna i inledningen av matchen.

Äntligen lite härligt fläktande medvind för krigarna i Skitlivet som börjar känna att den efterlängtade islossningen är här och att vi kan spela ut hela registret och äntligen få visa vårt sanna jag.

14 sekunder senare är det 1-1. 

Inte riktigt enligt matchplan men låt gå. Halvleken fortlöper med att FC Skitliv av alla lag är bollförande och Oilers skapar målchanserna som sig bör utan att få in ett ledningsmål och när Oilers tappar ut bollen till inspark på vänsterkanten så lunkar fiaskovärvningen Orale ut för att insparken. Orale som inte producerat någonting framåt trots att han fått spela mittback är alldeles för dåligt och det har ryktats om en eventuell bänkning snart för att skicka en klar och tydlig signal.

Möjligtvis hörde Orale styrelsen prata före matchen och kände sig tvungen att prestera ikväll och det är med darrande ben Orale smeker iväg en crossboll som hittar till Snygg-Johan, av alla, vid bortre stolpen som i sin iver att äntligen få en passning misslyckas med mottagningen och istället skeppar han in bollen i bortre hörnet till allas förvåning

FC Skitliv reder ut Oilers alla försök till kvittering och vi går till halvtidspaus med en ledning för en gångs skull. Fulton börjar snacka om trebackslinje igen men blir snabbt tillrättavisad att så blir inte fallet.

I andra halvlek så växlar Oilers upp tempot en aning och börjar helt enkelt att spela ut Skitlivet. Det är sådant tryck och vi får inte tag på bollen och när vi väl får känna på bollen så sparkas den ut till inspark två meter utanför vårt eget straffområde.

Oilers som börjar få blodvittring trycker på ännu mer på ett stackars vådaskjutet rådjurskid i form av FC Skitliv när en Oilers-striker kommer ren mot Mats och placerar bollen i stolpen, förbi hemrusande Skitlivsförsvarare och ut till nästa Oilers-striker som lassar på ett skott varpå Orale offrar liv och lem och räddar på mållinjen endast för att se bollen än en gång studsa ut till nästa Oilers spelare i kö som inte kan missa utan sätter 2-2.

Sådant här händer bara mot oss. Och det kommer värre. Givetvis.

Oilers fortsätter att pressa och FC Skitliv slår ifrån sig mer och mer och hoppas på att en helt random kontring ska uppstå och resultera i något men när väl läget kommer så skövlas det regnskog.

Godsägaren Dersten får ett gyllene läge mitt i slottet och på ett majestätiskt sätt lommar han fram mot bollen för att pressa in ett ledningsmål varpå hela FC Skitliv ropar – “Nej, för helvete, skjut inte Dersta!”. Dersten som dock är van att få som han vill tofflar iväg ett skott som går så långt ifrån mål att det är löjligt.

Godsägarn gör vad fan Godsägarn vill. Så är det med det.

Givetvis så kommer ett patenterat Skitlivsmål som ett brev på posten ett par minuter senare och som sagt det här händer bara oss.

Oilers får bollen på sin högerkant och bryter in i straffområdet och avlossar ett tämligen dåligt skott som Mats styr upp i luften, mot bortre stolpen och där dyker givetvis en ny Oilersspelare upp och nickar bollen insidan av stolpen. Mats som med smärta steg tagit sig till situationen lyckas på något sätt rädda bollen uppåt i luften igen medans spelaren som nickade i stolpen har ramlat framför Mats och när denne försöker ställa sig upp så dimper givetvis bollen ner i ryggtavlan och letar sig in i mål.

Skitliv. Ständigt detta skitliv.

I ett sista försök att flytta upp styrkorna så bjuder vi in till massiva kontringar och det är ett mindre under att Oilers misslyckas med att göra fler mål än tre. 

Vi kan ju avsluta med att skit ska skit ha – men faktum är att Fulton i sista skälvande sekunder gjorde ett heroiskt hemjobb och räddade ett givet 4-2 mål och det han väl ändå få lite cred för. Trots att Stephen Hawking har bättre första touch än Fulton.

Målskyttar
Efterblivan
Snygg-Johan

Assist
Orale
Runnvik